Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Animasyon Dizi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Animasyon Dizi

Nihad Jafarov
28.08.2014 - 18:09 Son Güncelleme: 29.08.2014 - 03:28

Çocukken ya da yetişkin olduğumuz zamanda bile severek izlediyimiz animasyon dizilerinin de bir "soyuk savaşı" vardır.Amma bakalım hangisi zamanla bu davayı kazanmış?

10.Futurama-FuturamaFox için Matt Groening tarafından yaratılmış, Groening ve David X Cohen tarafından geliştirilmiş Emmy Ödülü kazanmış birAmerikan Sitcomu. Dizi New York'lu Pizza dağıtıcısı Philip J. Fry'ın, 21. Yüzyıl'ın başlangıcından saniyeler sonra dondurulup, 3000 yılında uyanmasıyla başlayan maceralarını konu eder.

Dizi, ABD'de üretimi iptal edilene kadar 28 Mart 1999'dan 10 Ağustos 2003 tarihine kadar Fox tarafından yayınlanmıştır. Futurama, daha sonra Ocak 2003'ten Aralık 2007'e kadar Cartoon Network tarafından Adult Swim kuşağında yayınlanmıştır. Şu anComedy Central'da yayınlanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9.

9.

9-Avatar: The Last Airbender ABD kaynaklı Emmy Ödüllü çizgi dizi. Türkiye'deNickelodeon'da ve CNBC-e'de yayınlanmaktadır. Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementler etrafında dönen 'AvatarAang' ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Kralı'ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı anlatmaktadır.

8.

8.

8-Les Aventures de Tintin, Belçikalı çizer Hergétarafından 1929 yılında yaratılmış olan çizgi roman dizisidir. 20. yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlülerindendir. Diziden 200 milyondan fazla kitap basılmış ve dizi 50'den fazla dile çevrilmiştir.

Serinin kahramanı, genç bir gazeteci ve gezgin olan Tenten'dir. Maceralarında ona köpeği Milu, arkadaşı Kaptan Haddock ve başka pek çok renkli karakter eşlik eder.

7.

7.

7-Roadrunner and Coyote.Hepimiz iyi hatırlıyoruz tabii ki.

6.

6.

6-Tom and Jerry.Hatırlamayanlar neden hala yaşıyor ki?

5.

5.

5-Family Guy.2000 yılından bu yana komedi ve animasyon dallarında Emmy adaylıklarının ve ödüllerinin gediklisi olan çizgi diziFamily Guy,sıra dışı Griffin ailesinin absürd hayatlarını ekranlara taşıyor. Zaman zaman The Simpsons efsanesine benzetilen çizgisi ile yıllardır geniş bir hayran kitlesi yaratan dizi, başı dertten kurtulmayan baba Peter Griffin, fedakar ama hafif bela paratoneri olan anne Louis ve onların üç çocuğu, ne yapsa yaramayan “loser” Meg, fil çocuk Chris, dünyayı ele geçirmeyi kafaya koyan bebek Stewieve tabii ki ailenin yegane üyesi entelektüel köpek Brian’ın çılgın maceralarını konu alıyor.

Seth MacFarlane imzasını taşıyan dizi, ki kendisi aynı zamanda baba Peter Griffin’e sesiyle hayat veriyor, Amerikan toplumuna yaptığı güncel göndermeleri, zeki esprileri, konuk ünlüleri ve müzikleriyle son on yılın en sevilen animasyon komedileri arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4.

4.

4-Sylvester and Tweety.Tabi şu salakları da tanıyoruz her halde :)

3.

3.

3-Kaptan Tsubasa (キャプテン翼 Kyaputen Tsubasa?), 1981'deYoichi Takahashi tarafından yaratılmış bir manga serisidir. Manga popülerlik kazanınca aynı isimle anime olarak da uyarlanmıştır. Öykü Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır. Türkiye'de 'Küçük Golcü' olarak da yayınlanmıştır.

2.

2.

2-South Park 1997 yılından itibaren, 18 yaşından büyükler için yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. Yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'dur. ABD'de Comedy Centralkanalında oynamaktadır. Dizinin kontratı 2013'e kadar uzatılmıştır. Dizinin 15. sezonu 27 Nisan 2011 tarihinde başlamıştır. Dizinin 1999yılında South Park: Bigger, Longer & Uncut adlı uzun metraj sinema filmi gösterime girdi. Filmdeki bazı şarkılar ödüllere lâyık görüldü.

1.

1.

1-Simpsons.Karikatürist Matt Groening tarafından yaratılan çizgi dizi efsanesi The Simpsons’ın ilk yayını 1989 yılında yarım saatlik bir Noel özel programıyla gerçekleşmişti. Bu gösterimin ardından 1990 Ocak’ında yarım saatlik bir komedi dizisi olarak prime time’da yer alan yapım, kaliteli benzerleri çıkmış olsa da 20 senedir tahtını kimselere kaptırmıyor. 

Henüz ilk sezonuyla birlikte hem hayranlar, hem de eleştirmenler tarafından Amerikan ailesinin televizyonda ekranlarındaki en gerçekçi ve en komik tasvirlerinden birisi olarak nitelendirilen The Simpsons, Springfield kasabasının en çılgın ailesi. Do’nuts düşkünü Homer; kocaman mavi saçlarıyla ailenin denge unsuru olan Marge; sinsi ve kurnaz Bart; sadece ailenin değil bütün kasabanın da entelektüeli, zeki kız Lisa ve emzik ile konuşabilen yegane bebek Maggie’den oluşan The Simpsons, sadece çocukların değil, yetişkinlerin de çizgi film bağımlısı olabileceğinin en büyük göstergesi. 

Aileyi seslendirenler arasında Homer’a can veren Dan Castellaneta, Marge’ı seslendiren Julie Kavner, Bart’a hayat veren Nancy Cartwright ve bilgiç Lisa’yı konuşan Yeardley Smith yıllar içerisinde ayrıca hayran kitlesi edindi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
32
29
15
14
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nihad Jafarov

Oğuzhan,gitde bu dizilerden birini izle de sonra konuş )

kaskas123

Kahrolsun avatar Yaşasın bugs bunny. Bugs bunny niye yok?