Görüş Bildir
Haberler
Geleceği Gençlerde Gören ve Altyapılarına Büyük Yatırımlar Yapan 6 Avrupa Kulübü

Geleceği Gençlerde Gören ve Altyapılarına Büyük Yatırımlar Yapan 6 Avrupa Kulübü

Well Ok Then
29.07.2021 - 14:00

Altyapılarına yaptıkları yatırımlar ile adeta bir futbolcu üretim merkezi haline gelmiş Avrupa kulüplerini sizler için derledik. 

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. AFC Ajax, Hollanda

1. AFC Ajax, Hollanda

Ajax'ın gençlik akademisi dünyaca ünlüdür. Ajax'ın amacı yetenekli genç oyuncuları en iyi futbolcular haline getirmektir. Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Wim Kieft, Dennis Bergkamp ve Patrick Kluivert, gençlik akademisindeki eğitimi başarıyla tamamlayan uluslararası yıldızlardan sadece birkaçı. Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Toby Alderweireld, Matthijs de Ligt gibi isimler ise son zamanlarda Ajax altyapısından yetişmiş dünya yıldızları.

2. Arsenal FC, İngiltere

2. Arsenal FC, İngiltere

Genç yetenekleri geliştirmek ve genç oyunculara şans vermek, uzun süredir kulüp felsefesinin merkezinde yer aldı ve olmaya da devam edecek gibi görünüyor. Arsenal akademisi, A takım için oyuncu yetiştirme konusunda gururlu bir geçmişe sahip ve oyuncu gelişiminde ön saflarda yer almaktadır. Ashley Cole, Cesc Fabregas, Serge Gnabry, Wojciech Szczesny bu akademiden çıkmış onlarca yıldızdan sadece bazılarıdır.

3. Barcelona FC, İspanya

3. Barcelona FC, İspanya

La Masia de Can Planes, genellikle La Masia olarak kısaltılır.bİngilizce: 'Çiftlik Evi' anlamına gelir, ne kadar futbolcu ürettiğine bakınca haksız bir benzetme sayılmaz. Barcelona'nın Avrupa başarısında araçsal bir faktör oldu ve 2000'lerin başında bazı dünya çapında oyuncular yetiştirdi bu akademi. 5 kıtada aktif olarak geleceğin futbolcularını yetiştiren bu akademiden çıkan bir sürü yıldız içinden en göze çarpanlar ise Messi, Xavi, İniesta, Busquets, Puyol, Pique, Jordi Alba'dır.

4. FC Bayern Munich, Almanya

4. FC Bayern Munich, Almanya
www.soccertoday.com

FC Bayern'in uluslararası gençlik programları, kulübün benzersiz FC Bayern felsefesi 'Kimsek Oyuz'u dünya çapında yayması için bir spor çapası görevi görür. Amaç, dünyadaki en iyi, en özgün ve en sürdürülebilir gençlik programlarını yaratmaktır. Tony Kroos, Thomas Müller, Mats Hummels, David Alaba, Bastian Schweinsteiger gibi daha nice yıldızı bu akademi dünya futboluna kazandırmayı başarmıştır.

5. FC İnter, İtalya

5. FC İnter, İtalya

Inter Academy, FC Internazionale Milano'nun eğitimdeki bilgisini, yeniliğini ve mükemmelliğini, hem sporda hem de sporda yeni nesil yetenekler yaratmak amacıyla genel olarak futbol ve spor dünyasına başlamak, ilerlemek veya potansiyelini ortaya çıkarmak isteyen herkesin hizmetine sunmaktadır. Leonardo Bonucci, Mario Balotelli gibi isimler Inter Akademi'nin yetiştirdiği isimlerden sadece ikisi. Son yıllarda altyapıya verdiği önemi arttıran Inter kulübü geleceğin yıldızlarını eğitmeye devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sporting CP, Portekiz

6. Sporting CP, Portekiz

Altyapıya yaptığı yatırımlar ile Sporting kulübü dünyanın en iyi futbolcularını yetiştiği bir kulüp haline gelmiş durumda. C. Ronaldo ve Luis Figo gibi isimler yetiştiren Sporting altyapısı her geçen gün yeni bir yıldızı futbol dünyasına kazandırmayı kendine amaç edinmiş durumda. Nuno Mendes, Ricardo Pereira, Raphael Leao son dönemlerde kulübün yetiştirdiği genç yıldız adaylarından sadece bazıları.

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın