Görüş Bildir
Haberler
Gediz Bilime Odaklandı

Gediz Bilime Odaklandı

Ali Çeşmeci
07.03.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 11:24

Gediz Bilime Odaklandı

Beş yılda kampus alanını 3 kattan fazla artıran Gediz Üniversitesi’nin yeni hedefi, bilimsel çalışmalarla öne çıkmak. Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, “74 ülkeden öğrencimiz var, hedeflerimiz çok büyük” dedi

5 yılı geride bırakan Gediz Üniversitesi, bu dönemde kampus alanını 33 binden 107 bin metrekareye çıkardı. Üniversitenin bünyesine yeni laboratuvarlar, derslikler ve sosyal tesisler eklendi. Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, 74 ülkeden 400′e yakın yabancı öğrencinin lisans eğitimi için tercih ettiği bir dünya üniversitesi haline geldiklerini de söyledi.

Dünya tercih ediyor

Kavuk, yola çıkarken koydukları “5 yılda 5 yıldızlı kampus, 5 fakülte, 5 bin öğrenci ve 5 yıldızlı eğitim” hedefine ulaştıklarını, şimdi yeni projelere hazırlandıklarını hatırlattı. Üniversitenin şimdiki hedefi ise fiziki yatırımlar ve eğitim başarısının yanında bilimsel çalışmalarla da öne çıkmak. Eğitim altyapısıyla çıtayı daha da yukarıya taşıdıklarını anlatan Kavuk, şöyle konuştu: “Gençlerimizin daha iyi eğitim görmeleri için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Şu anda birçok akademisyen ve öğrencimiz çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. TÜBİTAK’tan peş peşe destekler alıyor. Bu çabaların neticesi yakında alınacak. Ülkemizdeki milli teknolojiyi geliştirme gayretlerine önemli bir tuğla da biz koyacağız.”

2023′te rol almalıyız

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, içinde bulunduğumuz bilgi çağında akıl terinin kazandırdığına işaret etti. Çevik şöyle konuştu: “Eğer ülkemiz 2023′te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsa, bunda bizlere de büyük görev düşüyor. Ülkemize kazandırılacak bir buluş, çok şeyi değiştirebilir. Bunlar kolay olmuyor ama istemek gerek.”

Kaynak: http://www.unimetre.com/gediz-bilime-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0