Görüş Bildir
Haberler
Gazze'ye Yardım Götüren Kadın Aktivistler Gözaltında...

Gazze'ye Yardım Götüren Kadın Aktivistler Gözaltında...

Emre Ordu
05.10.2016 - 20:13 Son Güncelleme: 06.10.2016 - 18:29

İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne ulaşarak yıllardır süren ablukayı kırmak için dünyanın birçok ülkesinden kadın aktivistlerin katıldığı Zeytuna adlı yardım teknesi dün Gazze sahillerine yaklaşırken İsrail askerleri tarafından yapılan müdahaleyle engellendi. 11 aktivist gözaltına alınırken gemide bulunan 2 gazeteci sınır dışı edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın çeşitli ülkelerinden kadın aktivististleri  taşıyan Zeytuna teknesi, geçen hafta İtalya kıyılarından denize açılmıştı. İsrail'in yılladır abluka altında tuttuğu Filistin'in Gazze Şeridi'ne yönelik ablukayı kırmak için yola çıkan kadın aktivistler yanlarında sağlık ve gıda malzemeleri götürüyordu.

İsrail: Tekneyi engelleyeceğiz

İsrail: Tekneyi engelleyeceğiz

Al Jazeera’nin Kudüs Muhabiri İlyas Kerram ise, Tel Aviv’deki kaynaklardan aldıkları bilgilere göre, İsrail’in teknenin Gazze’ye ulaşmasını engelleme planı yaptığını söyledi. Ardından akşam saatlerinde İsrail'in müdahalesi geldi. Kadın aktivistler İsrail askerlerinin müdahalesi sonrasında gözaltına alındı.

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözaltına alınan 11 kadın aktivistin İsrail'deki Givon Hapishanesi'nde tutulduğunu söyledi.

Gözaltındaki aktivist kadınların avukatlarıyla görüşme halinde olduklarını belirten Hansson, gemideki Holda Rakme ve Mina Harbollou adlı iki gazetecinin ise sınır dışı edildiğini aktardı.

Aktivistler, olası bir müdahale sonrası yayına girmesi için hazırladıkları bu videoyu paylaştı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail kaynakları ayrıca gözaltına alınan aktivistlerin de sorgudan geçirilmelerinin ardından sınır dışı edileceklerini belirtiyor.

"Tüm ihtimallere ve zorluklara hazırız"

"Tüm ihtimallere ve zorluklara hazırız"

İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasını barışçıl yollarla kırmak istediklerinin altını çizen kadın aktivistler, İsrail’in olası provokatif tavrına karşı hiçbir şekilde şiddete başvurmayacaklarını belirtmiş ve tüm zorlukları ve ihtimalleri göz önünde bulundurduklarını ifade etmişlerdi.

Tekne kaptanı: "Bizim yaşadıklarımız Gazze halkının acılarıyla mukayese edilemez"

Tekne kaptanı: "Bizim yaşadıklarımız Gazze halkının acılarıyla mukayese edilemez"

Teknenin kaptanı olan ve ABD'nin 2003 Irak işgali sonrasında görevinde istifa eden Ann Wright, yolculuk sırasında karşılaştıkları zorlukların Gazze’deki halkın acılarıyla kıyas edilemez olduğunu söylemişti. Vatandaşı olduğu ABD’nin İsrail’e yaptığı askeri yardımlardan dolayı Gazze ablukasında da sorumluluk taşıdığını ifade etmişti.

İsrail 2006'dan beri Gazze'yi abluka altında tutuyor. Daha önce ablukayı kırmaya çalışan 3 özgürlük filosunu engellemişti.

İsrail’in Türk aktivistleri taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısında 10 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olaydan sonra krize giren Ankara-Tel Aviv ilişkileri iki ülke arasında imzalanan normalleşme anlaşmasıyla son bulmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçinde 14 milletten 15 kadın aktivist bulunduran ve 15 Eylül'de İspanyanın Barcelona kentinden Gazze'ye yardım götürmek üzere hareket eden gemi, Akdeniz'de iki limana uğramasının ardından geçtiğimiz hafta İtalya'dan yola çıkmıştı.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
38
19
14
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdi Altuntaş

Yardıma ihtiyacı olan bir toplum varsa yardım edilmeli bundan daha doğal insani bir şey olamaz.Benim anlamadığım nokta uluslararası yardım kuruluşlarından bu... Devamını Gör

J For Joker

Aaa nasıl olur REİS israİTi dize getirmişti Gazzeyye ambargo kalkmıştı halbuki bilemedim şimdi...

Simurgg

İşte hep dış mihraklar hep onlar yapıyor hep..

Mustafa Kakas

Dunyanin en yobaz ve gaddar ulkesi acik ara israil. Sanki silah goturuyolar amk cocuklarina bak. Bir insan neden baska bir insanin ac karnini doyurmasini eng... Devamını Gör