Görüş Bildir
Haberler
Gazze'den İsrail'e Roket, İsrail'den İşgal Tehdidi!

Gazze'den İsrail'e Roket, İsrail'den İşgal Tehdidi!

Ulaş
12.03.2014 - 23:52

Gazze'den İsrail'e Roket, İsrail'den İşgal Tehdidi!

Gazze Şeridi'nden yapılan roket saldırısının ardından İsrail hava güçleri de Gazze Şeridi’ni bombaladı. Lieberman Gazze’yi işgal etmekten başka seçenekleri olmadığını söyledi.

(soL - Dış Haberler) Bugün akşam saatlerinde Gazze şeridinden Güney İsrail’e roket atıldı Karşılık olarak İsrail Savunma Güçleri Gazze Şeridi’ni, 'terörist' altyapılarının hedef alındığını söyleyerek bombaladı.

Saldırıda füzeler Gazze Şeridi yakınlarındaki farklı bölgeleri vurdu. Güvenli bölgeye doğru koşarken hafif yaralanan 57 yaşındaki bir kadın dışında yaralanan olmadığı söyleniyor. Bir füze de Sh’ar Haneyev Bölgesel Konseyi içindeki Sderot’u vurdu. Bombalanan diğer yerler ise Netivot, Sdot, Negev ve Eşkol Bölgesel Konseyi.

İsrail Savunma Güçleri Demir Kubbe sisteminin 3 roketi başarılı bir şekilde püskürttüğünü ve bölgede yaşayanlara güvenli alanlarda kalmaları gerektiğini söyledi. Başbakan Benyamin Netanyahu, İsrail’in roket saldırısına oldukça güçlü bir şekilde cevap verdiğini söyledi. İsrail medyası ise İsrail’in misilleme olarak Hamas’ın Gazze şeridindeki genel merkezinin boşaltıldığını bildirdi.

İslami Cihad saldırıları üstlenirken, yaylım ateşinin 50’den fazla roketle yapıldığını bildirdi. Grup, saldırıların işgal suçlarına karşı bir cevap olduğunu belirtiyor.

Lieberman:'İşgalden başka seçenek yok'

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, yaylım ateşinin ardından Gazze’nin ve bir grup 'teröristin' kontrolünde olan silah deposunun kontrolü için, Gazze Şeridi’nin tümden işgal edilmesinden başka seçenekleri olmadığını söyledi.

Geçen hafta İsrail hava güçlerinin Gazze’ye saldırısında bir Filistinli ölmüş 2 kişi de yaralanmıştı.

Gazzeli direniş güçleri, İsrail'in 2012 yılında ilan edilen ateşkesi defalarca bozduğunu, Filistinlilerin bundan böyle saldırılara karşılık vereceğini söylediler.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/gazz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0