Görüş Bildir
Haberler
Gazze Bir Zamanlar ‘Mutluydu’

Gazze Bir Zamanlar ‘Mutluydu’

Fatih UZUN
02.08.2014 - 18:36

Son günlerin en popüler parçalarından Pharell Williams’ın Happy (Mutlu) şarkısının Gazze versiyonunu yapan Anas Hamra, yaşadığı yerin cehenneme döndüğünü anlattı.

24 yaşındaki gazeteci Hamra, nisan ayında tüm dünyada yapılanlara benzer bir şekilde Happy videosunu yaşadığı yer Gazze’ye uyarlamış ve şarkıya mutlu Filistinlilerle birlikte bir klip çekmişti. İsrail’in 8 Temmuz’dan beri süren ve çoğu sivil en az 1500 Filistinlinin öldürüldüğü Gazze’de bu görüntülerden eser kalmazken, Hamra içinde bulunduğu durumu dile getirdi.

Burası bir cehenneme dönüştü

Mashable’a konuşan Genç gazeteci, “Burası her geçen bir cehenneme dönüşüyor. Bombardıman ve saldırılardan fırsat bulup bir iki saat dinlenebilirseniz şanslısınız. Her gün aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu ölülerin arttığı bir sabaha uyanıyorsunuz” dedi.

Çektiği video sayesinde Gazze’nin gülen yüzünü göstermek istediğini söyleyen Hamra, “ Videoda mesajımız mutluluktu fakat şu anda burada kimse güvende değil. Tek istediğimiz dünyadaki diğer tüm insanlar gibi temel haklarımız, fazlası değil” diye konuşarak bir kez daha barış mesajı verdi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dikene-takila...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0