Görüş Bildir
Haberler
Gazetecilere Özgürlük Platformu Endişeli

Gazetecilere Özgürlük Platformu Endişeli

Gazetecilere Özgürlük Platformu Endişeli

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) Bolu’da iki gazete binasının kapatılması ve Anadolu Ajansı’nın (AA) Taraf gazetesine haber vermeyi sonlandırması gibi gelişmeleri endişe verici bulduğunu açıkladı.

GÖP Bolu'da iki gazetenin mühürleme işlemini ifade özgürlüğüne saldırı olarak değerlendirdi.

Bolu Belediye Encümeni 24 Mart'ta bina ruhsatları olmadığı gerekçesiyle Bolu Havadis ve Bolu Gündem gazetelerinin binalarını kapatma kararı almıştı. Gazeteler ise iş yeri ruhsat başvurularının üç yıldır belediyede bekletildiğini açıklamışlardı.

GÖP ayrıca 1 Nisan 2014 itibarıyla Anadolu Ajansı'nın Taraf Gazetesine haber servisini kesmesini de basın ve fikir özgürlüğüne yönelik açık bir saldırı olarak değerlendirdi.

“Anadolu Ajansı'nın, ajansa yönelik eleştirileri hasmane bir tavır olarak görmesi ve bildiri yayınlaması, bağımsız habercilik adına talihsiz bir gelişme olarak basın tarihindeki yerini almıştır.

GÖP açıklamasında eleştirilerin gazetecilik kuralları ve sınırları içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek AA’nın gazetelerin çalışmalarını engelleyecek “cezalandırma yöntemlerine” hakkı ve yetkisinin olmadığı da hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı abone sonlandırma kararını ''gazetesinin abone ödemeleri nedeniyle biriken borçlarını ödememesi ve Taraf'ın haberciliğiyle AA'nın haberciliğinin örtüşmemesi '' şeklinde gerekçelendirmişti. 

Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/medya/15...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0