Görüş Bildir
Haberler
Gaz Tüfeğinin Çocuğun Elinde Ne İşi Var?

Gaz Tüfeğinin Çocuğun Elinde Ne İşi Var?

adem kara
13.03.2014 - 17:15

Polis Gaz Tüfeğini Çocuğa Verdi

Taksim'de yaşanan ve güvenlik kamerasına yansıyan bir olay, biber gazının ne kadar bilinçsizce kullanıldığını gösteriyor. Görüntülere göre Sıraselviler Caddesi girişinde bir polis memuru 9-10 yaşındaki çocuğun eline gaz tüfeği veriyor. Çocuğun tüfeği doğrulttuğu vatandaşların tepkisi üzerine de tüfeği geri alıyor.

Taksim'de bir kafenin güvenlik kamerası tarafından ilginç bir olay kayda geçirildi. Görüntülere göre, Sıraselviler Caddesi'ne takviye olarak giden çevik polis grubundan bir polis memuru dolu olan gaz tüfeğini kolunun altına aldığı 9-10 yaşındaki çocuğun eline veriyor. Çocuk yolda duran gruba doğru tüfeği doğrultunca vatandaşlardan tepki geliyor. Polis de bu tepki üzerine tüfeği çocuğun elinden alarak yola devam ediyor.

Olaya tanık olan vatandaş, çocuğun açısının arkadaşlarını hedef aldığını ve bu durumdan korkup 'Oyun mu bu? Elindeki oyuncak değil. çocuğa böyle mi örnek oluyorsunuz' diye tepki gösterdiklerini söyledi.

Cnnturk.com 'a konuşan tanık şunları dile getirdi:

'Polis, gelen tepkiler üzerine tüfeği çocuğun elinden aldı ve yapılan uyarılara 'Hadi yürüyün, dağılın' şeklinde karşılık verdi. Polisin bu durumu adeta bir oyun ve gaz tüfeğini de oyuncak gibi kullanması yaşananları gayet iyi açıklıyor.

Biz orada 4-5 kişiydik, polis yanımızdan geçerken uyarımızı yaptık ve polis de tepkiler üzerine çocuğu yanından saldı. Bizim polise söylediğimiz, 'Oyun mu bu? elindeki oyuncak değil. çocuğa böyle mi örnek oluyorsunuz?' şeklindeydi. Diğer polisler de bize 'Bizim de acımız var, polis öldü' gibi durumla alakası olmayan şeylerden sözetti. Biz de 'Elbette üzülüyoruz duruma ama bu yaptığınız yanlış' dedik. Aldığımız cevap 'Hadi tamam dağılın ilerleyin' şeklinde oldu.'

Polisin ilerlediği yönde TOMA ve gazlı müdahale olduğu için ilerlemediklerini belirten tanık, çocuğun da aynı yönde ilerleyip bir dükkana girdiğini ifade etti.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim'de Şoke Eden Görüntü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0