Görüş Bildir
Haberler
Gayrimenkul Sermaye İradı Beyannamesi Şifre Talep Formu!

Gayrimenkul Sermaye İradı Beyannamesi Şifre Talep Formu!

Emlakhaberi.com
28.02.2015 - 11:04 Son Güncelleme: 28.02.2015 - 12:30

Gayrimenkul Sermaye İradı Beyannamesi Şifre Talep Formu!

Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ne girişler Gelir İdaresi Başkanlığın internet adresi üzerinden gerçekleşiyor. Mükellefler İnternet Vergi Dairesi şifrelerini kullanarak veya kendileri için hazırlanmış güvenlik sorularını cevaplayarak Sistem'e giriş yapabiliyor.

İnternet Vergi Dairesi şifresi bulunmayan mükellefler, Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi şifre talep formu ile herhangi bir vergi dairesine bizzat başvurarak kullanıcı adı, şifre ve parola alabiliyor.

TALEP FORMU

(SADECE GAYRİMENKUL SERMAYE İRADI ELDE EDEN GERÇEK KİŞİLER İÇİN)

..../..../...........

......................... Vergi Dairesi Müdürlüğüne / Başkanlığına

Beyannamelerimi elektronik ortamda göndermek istiyorum. Talebimin değerlendirilmesini ve tarafıma kullanıcı kodu, parola ve şifre verilmesini arz ederim.

TALEP SAHİBİNİN KİMLİK/ADRES BİLGİLERİ

Adı, Soyadı

T.C. Kimlik Numarası

Doğum Yeri

Doğum Tarihi

Adresi

Telefon Numarası

Elektronik Posta Adresi

Elektronik beyanname göndereceklerin dikkat etmesi gereken hususlar

1. Beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi ile ilgili kanuni düzenlemelerde yer alan usul ve esaslar doğrultusunda beyannamelerin elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

2. Beyannamelerini kendileri gönderebilecek mükellefler kendilerine verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından sorumludurlar. Bu nedenle kullanıcı kodu, parola ve şifrelerini; başka amaçlarla kullanamazlar, herhangi bir üçüncü kişiye açıklayamazlar ve kullanımına izin veremezler, üçüncü kişilere devredemezler, kiralayamazlar ve satamazlar.

3. Beyannamelerini kendileri gönderebilecek mükellefler kendilerine verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından sorumlu olduklarından kullanıcı kodu, parola ve şifrenin yetkisiz kişilerce kullanıldığını öğrendikleri anda (kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kaybedilmesi, çalınması vb. durumlar dahil) Gelir İdaresi Başkanlığı 444 0 435 no.lu Çağrı Merkezine telefonla veya bağlı oldukları vergi dairesine dilekçe ile derhal bilgi vermeleri gerekmektedir. Söz konusu kişiler bildirim anına kadar yapılan işlemlerden ve taraflarına verilen kullanıcı kodu, parola ve şifrenin kullanımından bizzat sorumlu olacaklardır.

4. Elektronik ortamda yapılan işlemlerin tespit ve tevsikinde Gelir İdaresi Başkanlığı/vergi dairesi kayıtları esas alınacaktır.

5. Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanılarak elektronik ortamda gönderilen ve onaylanan beyannameler mükelleflerce imzalanmış sayılacaktır.

Mükellef/Kanuni Temsilci

Adı - Soyadı

İmza

Tarih

Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi Nasıl Doldurulur?

Kaynak: http://www.emlakhaberi.com/haberler/d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın