Görüş Bildir
Haberler
Gauck: 'Az Bile Söyledim'

Gauck: 'Az Bile Söyledim'

adem kara
30.04.2014 - 12:41

Cumhurbaşkanı Gül'ün konuğu olarak önceki gün Türkiye'ye gelen ve “Hükümet bu kadar büyük bir güce sahipken yargıya müdahale niye” diye soran Alman Cumhurbaşkanı, Twitter ile YouTube yasağına da değinmişti. Başbakan Erdoğan ise dünkü grup toplantısında, “Gelip bize akıl veriyor, sen o aklı kendine sakla” diye karşılık vermişti.

DOSTLAR ARASINDA

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt vermekte de gecikmedi ve 'Her zaman yaptığımı yapmayı kendimde hak gördüm. Bir toplumda tartışılan kritik konuları ele aldım. Bu da dostlar arasında normaldir' dedi. Gauck 'Ben bunların hiç birisini uydurmadım, hatta az bile söyledim' diye sözlerine ekledi.

SADECE ŞAŞIRIYORUM VE KAFA SALLIYORUM

Berlin'in Erdoğan'ın konuşmasından oldukça rahatsız olduğunu bildiren die Welt gazetesi Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un, 'Erdoğan'ın duygusal açıklamalarının ne içerik olarak ne de ton olarak orantılıdır. Sadece şaşırıyorum ve kafa sallıyorum' dediğini bildirdi.

TAM BİR DEMOKRAT

'Cumhurbaşkanı'yla gurur duydum, tam bir demokrat ve insan hakları savunucusu gibi davrandı' diyen Almanya Federal Parlamentosu Başkan Yardımcısı Claudia Roth (Yeşiller) 'Erdoğan küfürbaz bir tavırla Cumhurbaşkanı'nı azarlıyor. Bu da açıkça Erdoğan'ın kendi politik tarzındaki terbiye ve demokratik kültür eksikliğini gösteriyor' dedi.

DHA

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-gauck-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0