Görüş Bildir
Haberler
Gana 170 Bin Dolara Maç mı Verecek?

Gana 170 Bin Dolara Maç mı Verecek?

Batuhan
23.06.2014 - 15:18

Dünya Kupası’nda Almanya’ya 2-2 berabere kalarak dikkatleri çeken Gana’nın başarısına şike gölgesi düştü. Gana Futbol Federasyonu’ndan bir yetkili, kimliklerini gizleyerek kendisiyle görüşen İngiliz gazetecilerle Dünya Kupası öncesinde oynanan dostluk maçlarında maç başına 170 bin dolara (yaklaşık 350 bin TL) anlaşarak şike yapmayı kabul etti. Afrika kökenli hakemlerin de Ganalı yetkililerce ‘ ayarlandığı ‘ belirtiliyor.

Skandal, İngiliz gazetesi Daily Telegraph ve televizyon kanalı Channel 4′un altı ay süren ortak çalışmasıyla ortaya çıktı. Habere göre, Telegraph gazetesinin muhabirleri ve eski bir FIFA yetkilisi, bir danışmanlık şirketi adına maçlara sponsor olmak istediklerini söyleyerek Ganalı yetkililerle görüştü. FIFA menajeri Christopher Forsythe ve Gana Futbol Federasyonu’ndan Obed Nketiah ise kılık değiştiren gazeteciler ve eski FIFA yetkilisine, Gana’nın oynadığı maçlarda şike yapabileceklerini söyledi.

Gazeteciler ve eski FIFA yetkilisi daha sonra bizzat Gana Futbol Federasyonu’nun Başkanı’yla da birarada geldi. Bu görüşmede, Gana milli takımının oynayacağı her maçta 170 bin dolar karşılığı şike yapılacağı üzerinde anlaşma sağlandı. Gizli kamerayla kaydedilen görüşmede, menajer Forsythe’ın ” Bize gelip sonucun nasıl olmasını istediğinizi söyleyebilirsiniz’ ‘ dediği duyuluyor.

Gana takımı Berekum Chelsea’nin yöneticisi ve Gana U20 takımının üyesi de olan Nketiah ise ” Hakemlere de bir şey vermeniz lazım… Sizin için çalışırlar ” diyor.

Gana polisi, haberin yayımlanmasının ardından Gana Futbol Federasyonu’ndan yetkililerin yanı sıra Forstyhe ve Nketiah’ı gözaltına aldı. FIFA ve Afrika Futbol Federasyonu da haberdar edildi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0