Görüş Bildir
Haberler
Gamer'ların Aklına Kazınmış, Oyun Dünyasının En İkonik 13 Silahı

Gamer'ların Aklına Kazınmış, Oyun Dünyasının En İkonik 13 Silahı

Beril Özge Danacı
04.04.2021 - 17:15 Son Güncelleme: 04.04.2021 - 21:10

Hayal gücünün ve yaratıcılığın neredeyse sınırının olmadığı oyun dünyasında karşımıza çıkan kimi silahlar da bu yaratıcılıktan nasiplerini almış oluyorlar. İşte oyuncular olarak kolay kolay unutamadığımız, gördüğümüz anda bizlere ait oldukları oyunları hatırlatan 13 silah.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Levye - Half-Life

Levye bu dünyada hiç şüphesiz en çok Gordon Freeman'ın ellerine yakışıyor. Kim derdi ki basit bir levye yıllar boyunca ikonik bir silah olarak hatırlanacak? İnsan ırkının özgürlük savaşında bu silahın da katkısı çok büyük.

2. Energy Sword - Halo

2. Energy Sword - Halo

Gerek görünüşü ile, gerekse de gücü ile oyun severlerin aklından çıkmayan silahlardan biri de hiç şüphesiz Energy Sword. Halo dünyasının fütüristik yapısı içerisindeki gelişimden nasibini almış olan silah doğru ellerde çok ölümcül olabiliyor.

3. Buster Sword - Final Fantasy

Cloud adlı karakterin adeta imzası niteliğindeki bu devasa kılıcı bir görenin bir daha unutabileceğini sanmıyoruz. Sonuçta oyun dünyasının sınırsızlığı içerisinde bile insan bir karakterin neredeyse kendinden büyük bir kılıç kullandığına çok fazla şahit olamıyor.

4. Portal Gun - Portal

Oyun dünyasının belki de en silahsız silahı Portal Gun'dır. Hiç kimseye zarar vermeyen, farklı noktalara portallar açabilen üstün bir teknoloji ürünü olan Portal Gun listemize girmeyi sonuna dek hak eden silahlar arasında.

5. Rebellion - Devil May Cry

5. Rebellion - Devil May Cry

Oyun dünyasının asi çocuğu Dante'nin ayrılmaz bir parçası olan Rebellion aynı zamanda bazı özel güçlere de sahip. Seri içerisinde bazı kozmetik değişiklikler geçirmiş olsa da Rebellion her formu ile akıllara kazınan silahlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fat Man - Fallout

6. Fat Man - Fallout

Fallout serisinin alternatif tarih işleyişi içerisinde ortaya çıkan en güçlü silahlardan biri de Fat Man adlı bu nükleer silah. Adını Nagasaki'ye atılan atom bombasından alan bu silah tıpkı isim babası gibi büyük bir yıkım yaratabiliyor.

7. Keyblade - Kingdom Hearts

Kingdom Hearts serisinde en az ana karakterimiz Sora kadar büyük bir role sahip olan Keysword gerek pek de alışık olmadığımız görüntüsü gerekse de gücü ile zihinlerimizde yer etmiş ikonik bir silah.

8. Blades of Chaos - God of War

8. Blades of Chaos - God of War

Seri içerisinde Kratos'a eşlik eden pek çok silah olmuş olsa da Blades of Chaos'un yeri oyuncuların gönlünde ayrıdır. Bu silah kaç antik tanrıyı alt etti, ne zorlukların üstesinden geldi...

9. Master Sword - The Legend Of Zelda

Seri boyunca karakterimiz Link'in en büyük yoldaşı olan Master Sword esasen tanrılar tarafından yaratılmış bir silah. İçinde barındırdığı gücü doğru ellerde ortaya çıkartan bu silah Link ile ayrılmaz bir ikili oluşturuyor.

10. Hidden Blade - Assassin's Creed

Assassin's Creed serisi denildiğinde akla gelen ilk üç şeyden biri olduğuna şüphemizin olmadığı Hidden Blade adeta bir suikastçının imzası niteliğinde. Eski zamanlarda kullanmak için bir parmağı feda etmek gereken silah aynı zamanda bir tasarım harikası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lancer - Gears of War

11. Lancer - Gears of War

Bir çatışmanın tam ortasında insanın isteyebileceği en işlevsel silahlardan biri hiç şüphesiz Lancer'dır. Mükemmel bir ateş gücü olmasının yanı sıra yakın dövüş esnasında da alt kısmındaki testere ile büyük bir işe yararlık gösteren silah savaşta ihtiyacınız olabilecek her şeye sahip.

12. Çift Pistol - Tomb Raider

Özellikle serinin eski oyunlarında büyük bir yere sahip olan bu iki pistol en çok da mermilerinin asla bitmemesi ile meşhurdur. Aynı zamanda Lara Croft'un da imzası niteliğinde sayılabilecek bu silahlar en zor anlarda bile mermi sıkıntısı yaşatmadıkları için adeta birer can simidine dönüşüyorlar.

13. Dolunay Kılıcı - Metin2

13. Dolunay Kılıcı - Metin2

İşte geldik çoğumuzu alıp uzaklara götürecek o silaha. Bu silah uğruna ne yiğitler bilgisayar başında sabahladı, bunu +9'a basmak için kaç kişi kendini heder etti bir bilseniz... Bu silahı +9'a basan kişi server'ın en havalısı olurdu. Ah anılar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
24
11
9
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arc noise

Ne liste ama.. Bir "frostmourne hunger" bile denemiyorsa. Boş boş.

Yağız Dereboy

asdas gerçekten frostmourne'suz silah listesi yapmışlar

Hakan Akgün

quake - bfg

lysandra Black

Silent hill'deki pyramid head'ın silahı ve kendisi de ikonik bence çocukken oynadığım ilk korku oyunuydu