Görüş Bildir
Haberler
TV
Game of Thrones'taki Dothraki Dilini İnternetten Öğrenin!

Game of Thrones'taki Dothraki Dilini İnternetten Öğrenin!

Batuhan
05.06.2014 - 16:12 Son Güncelleme: 05.06.2014 - 16:15

Fenomen haline gelen televizyon dizisi Game of Thrones’da (Taht Oyunları) Dothrakilerin konuştuğu dili öğrenmek artık mümkün. İnternet üzerinden dil dersi veren ‘Living Language ‘, 7 Ekim’den itibaren Dothraki dili kurslarına başlıyor.

Dizide Dothrakilerin kraliçesi olan ‘ Khaleesi ‘, Dothraki dilini birkaç bölümde öğrenebilmişti. Gerçek hayattaki kursta da, öğrencilerin bu ‘ yapay ‘ dili hızla öğrenebilmesi için CD’ler ve kitapların yanı sıra bir cep telefonu uygulaması olacak. Dersi, bu dili yaratan dil bilimci David J. Peterson hazırladı. CD’leri seslendiren kişi de bizzat Peterson olacak.

Kursta 500′den fazla kelime öğretilecek; dilbilgisi ve telaffuz derslerinin yanı sıra kültürel kodlara dair bilgiler de verilecek. Örneğin, Dothrakiler tarafından aşağılayıcı bulunduğu gerekçesiyle kullanmamanız gereken kelimeler öğretilecek. Tanıtım bilgilerinde, ‘ Bir Dothraki’ye ne yaparsanız yapın ‘ifak (yürüyen)’ dememelisiniz; zira bu, onun bir daha ata binemeyeceğini ima ettiği için hakaret olarak algılanıyor ” ifadesi yer aldı. Wikipedia’ya göre, dünyada şimdiden Dothraki dilini konuştuğunu iddia eden 150 kişi var.

Kurs ekimde başlasa da, sabırsız Game of Thrones hayranları için bir ön sipariş dersi hazırlandı. Bu derste şu sıfatlar öğretiliyor:

davra – kullanışlı / iyi

dik - hızlı

fish - soğuk

haj – güçlü

naqis – küçük

zheana - güzel

zhokwa – büyük

Arakh davrae : Arakh (Dothrakilerin kullandığı silah) iyi.

Hrazef dik adavrae : Hızlı at iyi.

Khaleesi zheanae Kraliçe güzel.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/keyif/khalees...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
6
5
4
3
1
1