Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones Karakterlerine İlham Veren Tarihin Tozlu Sayfalarından 5 Kadın

Game of Thrones Karakterlerine İlham Veren Tarihin Tozlu Sayfalarından 5 Kadın

ilmissha
22.06.2015 - 22:06 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 22:45

En iyi fantezilerde, gerçeklikler belki bir avucu geçmeyecek kadardır; ancak Game of Thrones bunlardan biri değil. George R. R. Martin, serinin bazı bölümleri için 15. yüzyıl İngiliz tarihindeki Güller Savaşı'ndan esinlendiğini sık sık tekrarlıyor. Bu tarihi olayın üstüne bir de kendi yarattığı, hayali 'yedi krallık' ekleniyor.

Ancak Game o Thrones serisinin bazı kadın karakterlerinin, tarihi figürlerle o kadar çok ortak yönü var ki gözümüzden kaçması mümkün değil. 

(Karşılaştırmalar kitap değil, dizi esas alınarak yapılmıştır!)

Spoiler içerir!

Kaynak: http://time.com/2871621/5-real-life-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Anjou'lu Margaret / Cersei Lannister

1. Anjou'lu Margaret / Cersei Lannister
timedotcom.files.wordpress.com

Her ikisi de kesinlikle dost maskesinin ardındaki düşman. İkisi de siyasi nedenlerle genç yaşta evlendirilmişler: Cersei'nin Robert ile evliliği Lannister ve Baratheon ailelerini birleştirmiş, Margaret'in Henry VI ile evliliği ise İngiltere ve Fransa arasında barış sağlamış. Kocalarının arkasından her iki kadın da yönetime el atmış: Robert avlanırken ya da başka kadınlarla birlikteyken Cersei boş durmayıp şehri idare ederken, Margaret de Henry delirdiğinde İngiltere'yi yönetmiş. İkisinin çocukları hakkında da meşruluk söylentileri çıkmış: Cersei'nin çocuklarının Jaime'den olduğu (ki doğru), Margaret'in oğlu Edward'ın da kocasından olmadığı (Henry o sıralar aklını kaybetmiş). İkisinin oğlu da oldukça şiddet yanlısı, hatta sadist ve ikisi de korkunç bir biçimde ölüyor: Joffrey kendi düğününde zehirlenirken, Edward'ın bir savaşta başı vuruluyor.

Ek olarak ise Cersei bir Lannister iken, Margaret bir Lancaster.

2. Anne Boleyn / Talisa Stark

2. Anne Boleyn / Talisa Stark
timedotcom.files.wordpress.com

İkisi de tam bir yuva yıkıcı, ikisinin evliliğiyle de ülke ve krallık zarar görüyor. Robb Stark, sadakatinin karşılığı olarak Walder Fray'in kızıyla evlenmesi gerekirken, sözünü tutmayıp Talisa'yla evleniyor. Bir nevi annesinin, karısının ve kendisinin katliamına ferman veriyor. Henry VIII, Aragonlu Catherine ile evliyken, Anne onu baştan çıkarıyor. Henry de Anne ile evlenebilmek için İngiltereyi bağımsız ilan edip Katolik Kilisesi'nden ayırıyor. Bunun üzerine, İngiltere'nin Katolik mi yoksa Protestan mı olduğu ve bunun için çıkan savaşlar yüzyıllarca devam ediyor.

3. Kanlı Mary / Melisandre

3. Kanlı Mary / Melisandre
timedotcom.files.wordpress.com

Melisandre oldukça çekici, Mary ise tam tersi; fakat ikisinin de din için insanları diri diri yakmak gibi bir hobisi var. 4. sezonda, kendi tanrısından vazgeçmeyip ışığın tanrısını reddeden, Stannis'in sarayından üç kişi, Melisandre'nin gazabına uğrayıp canlı canlı yakılıyor. 1550'li yıllarda ise Kanlı Mary, yüzlerce İngiliz Prostestan vatandaşı, Katolikliği reddettiği için acımadan yakıyor. İkisinin de doğum olayları ilginç: Melisandre gölgeye benzeren bir canavar dünyaya getiriyor, Mary ise 9 ay yerine 11 ay hamilelik yaşayınca çocuğun düştüğünü anlıyor.

4. Kraliçe Elizabeth I / Daenerys Targaryen

4. Kraliçe Elizabeth I / Daenerys Targaryen
timedotcom.files.wordpress.com

Hem Daenerys hem de Elizabeth, iyi bir orduya sahip, güçlenme isteği duyan yalnız kadınlar. Khal Drogo'yla evlenen Daenerys, kocasının ölümünden sonra yoluna yalnız devam eder. Kraliçe Elizabeth de 'Bakire Kraliçe' olarak bilinmesine rağmen, kesinlikle bakire değildi. İkisinin de güçlü silahları (ejderler ve büyük bir donanma) var ve iki kraliçe de güçlerini korumak adına evlenmiyor. Daenerys, demir tahtı geri almak isterken, Elizabeth de İngiliz etkisini genişletmek istiyor (Amerika'daki ilk İngiliz kolonisi Virginia'nın ismi, 'Virgin Queen' yani 'Bakire Kraliçe' den gelir). İki kraliçe de yakın danışmanlarını, ihanet gerekçesiyle cezalandırıyor: casusluk yüzünden Jorah Mormont ve isyan çıkarmaya çalışmaktan Essex Kontu Robert Devereux.

5. Jan Dark / Brienne

5. Jan Dark / Brienne
timedotcom.files.wordpress.com

Aynı stil, farklı kadınlar. İkisi de takıntılı bir şekilde sadık ve şövalye edasıyla dövüşüyor. Brienne sırasıyla Renly Baratheon, Catelyn Stark ve Jaime Lannister'a sadakat sözü veriyor; hatta işine kendini o kadar adamış ki kılıcının adı bile 'oathkeeper' (yeminini tutan). Jan Dark da benzer olarak olarak kendini Fransa veliahdı Charles VII'ya adamış, İngilizler tarafından yakılmadan önce ona yardım etmiş. Zırh giyen iki kahraman da oldukça asabi tavırlara sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sadece kadınlar değil tabi; tarihten ilham alınarak yaratılan erkek karakterler de mevcut.

1. Joffrey / Caligula

1. Joffrey / Caligula
timedotcom.files.wordpress.com

Joffrey, Roma imparatoru Caligula'ya o kadar benziyor ki saç kesimleri bile aynı. İki kral da işkence ve acı görmekten hoşlanıyor ve halkının açlıktan kırılmasını pek umursamıyor. İkisinin annesi de aşırı derecede hırslı kadınlar. Son olarak pek sevilmediklerini göz önüne aldığımızda, ikisi de genç yaşta suikaste kurban gidiyor.

2. Robert Baratheon / Henry VIII

2. Robert Baratheon / Henry VIII
timedotcom.files.wordpress.com

Avlanmaya ve kadınlara olan düşkünlüklerinin yanı sıra fiziksel benzerlikleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
15
11
7
4
2
2