Görüş Bildir
Haberler
Galaxy Gear'lara Tizen OS Yüklenecek!

Galaxy Gear'lara Tizen OS Yüklenecek!

Onedio Medya
23.07.2014 - 13:34 Son Güncelleme: 23.07.2014 - 13:41

Galaxy Gear'lara Tizen OS Yüklenecek!

Samsung'un Android'i arkadan vuran bu ani kararı, Google'la gergin olan ilişkisini kopartabilir!

Google'ın CEO'su Larry Page'in, Samsung'lu yöneticilerle, Tizen OS'u ön plana çıkarma planları nedeniyle yüksek sesle tartıştığını ve ortamın gerildiğini henüz haber almıştık ki , şimdi de Samsung'un, uzun süredir piyasada olan ve bir hayli kullanıcıya sahip Galaxy Gear akıllı saatletini, Tizen OS ile güncelleyeceği ortaya çıktı.

Samsung'un planlarına göre firma, Android ile satılan Galaxy Gear için çıkaracağı Tizen OS güncellemesi ile Tizen'i bir anda hatırı sayılır bir pazar payına kavuşturmuş olacak. Elbette kullanıcılara, Tizen OS'a geçme ve Android'de kalma seçenekleri de sunulacak ancak Samsung'un aba altında sopa göstererek, Tizen OS'a geçenlere daha ayrıcalıklı hizmetlerin ulaştırılacağını ima edeceği bekleniyor.

Samsung şimdilik sadece Samsung Gear Live modelini Android ile pazarlayacakmış gibi görünüyor ancak Google ile ipler koparsa, tüm giyilebilir akıllı cihazlarını Tizen OS ile güncelleyerek Android Wear'a hoşçakal diyebilir. Google'ın da Samsung'la kavga sebebi olan bu beklenti, aynı zamanda Android Wear'ın ölüm fermanı da olabilir.

chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/galaxy-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0