Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Hisse Satıyor! Açıklama Geldi...

Galatasaray Hisse Satıyor! Açıklama Geldi...

Batuhan
03.02.2015 - 13:25

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman hisse satışı konusunda açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman , hisse satışıyla ilgili inceleme ve değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Hamdi Yasaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı kulübün hisse satışına gitme yönünde çalışmaları olduğunu ancak henüz bunun kesinleşmediğini belirtti. Yasaman, ' A Grubu hisse satılması diye bir şey söz konusu değil. Zaten bu hisseler satılamaz. Bizim B Grubu hisse satışı yönünde bir incelememiz bulunuyor ' dedi.

Galatasaray Sportif AŞ'de son yapılan sermaye artırımına katılmayan hissedarların rüçhan haklarından kaynaklanan ve kulübün almak zorunda kaldığı yüzde 17'lik bir hisse olduğunu aktaran Yasaman, şunları söyledi:

'Zaten şu an kesin bir karar vermiş değiliz. Sadece inceleme ve araştırmalar yapıp, hukuken fikir alıyoruz. Son sermaye artırımında kullanılmayan rüçhan haklarından kulübün almak zorunda olduğu hisseler mevcut. Yüzde 17 oranındaki bu hisseleri almak zorunda kaldık. Şimdi bu hisseleri geri satmak istiyoruz. Mecburen aldığımız ve o zaman bize mali külfet getiren bu hisselerden şimdi bir kaynak yaratmaya çabalıyoruz. Özellikle de kongre üyelerimizin bunu almasını istiyoruz. Böyle bir imkan var ve bu kaynağı kullanabilir miyiz diye düşünüyoruz.'

Çalışmalarla ilgili, A Grubu hisse satışı olacağı şeklindeki haberlerin kötü niyetli olarak yapıldığına inandığını anlatan Yasaman, 'Olmayan şeyler medyaya yansıtılıyor. B Grubu için düşüncemiz var ve sadece halka açıklık oranı biraz daha yükselecek. Muhalif isimler ve bazı kişiler, seçimin de yakın olması nedeniyle bunu kullanmak istiyor. Zaten, son sermaye artırımının üzerinden bir yıl geçmeden, yani 25 Şubat'tan önce istesek de hisse satışı yapamıyoruz' ifadelerini kullandı.

Hamdi Yasaman, hisse satışını üyelere yönelik, belki primli olarak da yapabileceklerini, ve 60 milyon lira seviyelerinde bir kaynak yaratabileceklerini sözlerine ekledi.

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0