Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray'dan Üzücü Açıklama!

Galatasaray'dan Üzücü Açıklama!

Fatih
11.06.2014 - 23:54

Galatasaray'dan Üzücü Açıklama!

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Galatasaray Adası'nda gerçekleşen Haziran ayı Divan Toplantısı sonrasında, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, kulübün yeniden büyük finansal sorunlarla karşı karşıya kalmaması için kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini belirtti.

Olcay, Galatasaray Adası'nda düzenlenen Divan Kurulu'nun olağan haziran ayı toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile yollarının ayrılmasını değerlendiren Olcay, Mancini ile güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, 'Mancini, hem istekleri üst düzeydeydi hem de beraber çalıştığı arkadaşlarıyla çalışma istediği nedeniyle Avrupa'da en üst düzey kulüplerin ödediği ücreti Galatasaray'dan alıyordu. Mancini'ye aldığı sonuçlardan dolayı teşekkür borcumuz olduğunu söylemek isterim' diye konuştu.

Özkan Olcay, Galatasaray Kulübü'nün imkanlar ve kuralların çerçevesinde yeni bir rota çizmek zorunda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'UEFA ve FIFA kuralları, Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın ve orada başarılı olmanın yükümlülüklerini masamıza yatırdığımız zaman gördük ki; Galatasaray'ın yeniden büyük finansal sorunlarla karşı karşıya kalmaması için kendisine çekidüzen vermesi mecburiyeti ortaya çıktı. Bu gerçek, sezonun başlangıcında adımlarımızı hesaplı kitaplı atmak mecburiyetinde olduğumuzu, spontane olaylar karşısında heyecana kapılıp, 'şunu da yaparız, bunu da yaparız' demenin zamanının geçtiğini gördük. Mevcut elemanları en iyi şekilde değerlendirecek, yanlış transferleri en az hasarla giderecek şekilde bir çalışma yapacak, bundan sonra da Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın getirdiği riskleri ve zorlukları bilerek, gücünün imkanları ve kuralların müsaade ettiği en uygun çizgide yeni bir rota çizmek zorundayız.'

'Lucescu ile Galatasaray'ın manevi bağı var'

Mancini ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör sorununun bir an önce çözüme ulaşması gerektiğini dile getiren Olcay, sarı-kırmızılı kulüple Mircea Lucescu'nun arasında manevi bağ olduğunu söyledi.

Özkan Olcay, kaybedecek zamanlarının olmadığını aktararak, şöyle devam etti:

'Mancini'nin ayrıldığı kesinlik kazandığına göre Galatasaray, hiç vakit kaybetmeden teknik direktör sorununu bir sonuca bağlamak durumunda. Kamuoyunda bir sürü alternatiflerin tartışıldığını da biliyoruz. Lucescu ile Galatasaray'ın manevi bağı var. Daha önceki Lucescu döneminde Özhan Canaydın'ın yönetiminde görevliydim. Galatasaray'a çok güzel hizmetler vermiş, değerli ve deneyimli bir spor adamıdır. Mustafa Denizli'nin ismi dolaşıyor. Gelişen olayları birlikte yaşayacağız ama kaybedecek zamanımız olmadığına göre bu kararı en kısa sürede almak zorundayız.'

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne piyango çekmeye değil, maç kazanmaya gittiklerini vurgulayan sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı, şöyle konuştu:

'Başkanımız, istisnai durumlarda istisnai çözümler üretebilen, risk alınması gerektiği zaman o riski gözünü kırpmadan alabilen bir yapıya sahip. Ben hesap kitap adamıyım. Risk almasını seviyorum ama hesabın sonuçlarına bakmadan bazı şeyleri olacakmış gibi kabul etmek mümkün değil. Tabi ki Galatasaray'ın elden çıkarmak zorunda olduğu bir hayli futbolcu var. Ara transfer dönemi geçirdik. O dönemde çok başarılı olduğumuzu da söyleyemem. Bu bakımdan yapabileceğimizin en iyisini yapmak ve Galatasaray'ı en iyi yere taşımak için imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız. Ancak UEFA ve FIFA'nın koyduğu kriterlere, finansal sınırlamalara uymak zorundayız. Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımların aldığı paylar, Türkiye'deki maçlarda elde edilecek gelirlerle mukayese edilmeyecek kadar yüksek. UEFA'dan netice aldıkça gelirlerimizin artacağını biliyoruz. Piyango çekmeye değil, maç kazanmaya gideceğiz. Maç da futbolcularla kazanılabilir. Galatasaray, elinden gelenin en iyisini yapmak için akıllı bir tüccar gibi düşünüp taşınıp karar vermek durumundadır.'

'Hadise, Mancini ile değil, Galatasaray'ın kendisiyle ilgili'

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Roberto Mancini'nin ağırlığını kullanarak oyuncu transferi konusunda baskı yaptığını anlatarak, 'Mancini, başarılı olabilmek için yalnızca iyi bir teknik direktörün yeterli olmadığını, sahada sonucun değerli ve becerikli futbolcularla alınabileceğini çok iyi biliyor. Kendi ağırlığını empoze ederken 'Ben, şu futbolcuları veya en az bu ayarda futbolcuları almanızı isterim' diye Galatasaray'a bastırmak gücüne sahipti. Fakat, Avrupa piyasasında gelişen durum, dünya futbolundaki yeni şartlar, herkesi ekonomik açıdan imkanları gözden geçirmeye yöneltti. Hadise, Mancini ile değil, Galatasaray'ın kendisiyle ilgili. Galatasaray, kendisine dönüp, doğru kararlar alacaktır. Buna inanıyorum' ifadelerini kullandı.

Olcay, bir gazetecinin, 'Drogba ve Sneijder maliyetinde transfer beklenmeli mi ?' şeklindeki sorusuna, 'Futbol sürprizlere açık bir oyundur. Galatasaray, büyüklüğüne yakışan bir yerde olabilmek için elindeki imkanları, finansal kuralları çiğnemeden ve yeni cezalara muhatap olmadan önümüzdeki günlerde kritik kararlar almak zorunda kalacaktır' cevabını verdi.

Star

Kaynak: http://haber.stargazete.com/sondakika...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0