Görüş Bildir
Haberler
Sırbistan'da Galatasaray'a Yoğun Güvenlik Önlemleri

Sırbistan'da Galatasaray'a Yoğun Güvenlik Önlemleri

Batuhan
16.01.2015 - 12:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Liv Hospital, Euroleague son 16 turu üçüncü maçında Sırbistan'da Kızılyıldız ile karşılaşacak. İlk tur gruplarında İstanbul'da oynanan maç öncesi bir Sırp taraftarın ölümü nedeniyle gergin geçmesi beklenen karşılaşma için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Galatasaray Belgrad'a ulaştı. Kafile başkent Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı’nda Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ve Kızılyıldız Basketbol Kulübü yetkililerince karşılandı. Sarı kırmızılılar karşılaşmanın hemen ardından İstanbul'a dönecek.

Kafilede kulüp başkanı Duygun Yarsuvat da yer alıyor. Yarsuvat 'Korkmuyoruz. Korkunun ecele faydası yok' dedi.

Galatasaray Başkanı 'Sırbistan'a gideceğiz ve maç oynayıp geleceğiz. Biz dostluk maçı oynamaya gidiyoruz. Savaşa gitmiyoruz. Akşam döneceğiz. Üç buçukta buradayız. Hepinizi beklerim. Yöneticilerle görüşüyoruz. Siyasi kademe ile de görüşüyoruz. Ben bir şey olacağını zannetmiyorum. Bizim koçumuz özür diledi. Koçumuz da bir şey yapmadı zaten, niye özür diliyor anlamıyorum. Bir kişi öldü, o acı bir şey' açıklamasını yaptı.

Galatasaray Başkanı, bir gazetecinin 'Bir endişe taşıyor musunuz?' şeklindeki sorusunu ise 'Endişemiz yok. Korkmuyoruz. Korkunun da ecele faydası yok. Bu kadar basit' diye cevap verdi.

Başantrenör Ergin Ataman ise NTV Spor 'a konuştu. Ataman 'Tamamen maça konsantre olduk. Ağır bir atmosfer olacak. Ama Kızılyıldız her maç ağır bir atmosfer yaratır. Maç günü gidiyoruz, normalde bir gün önce giderdik' dedi.

Arroyo: Basketbol oynamak için gidiyoruz

Yoğun bir atmosferde maça çıkacaklarını belirten Carlos Arroyo ise şu ifadeleri kullandı:

'Umuyorum bu atmosferde maçı kazanmaya odaklanabiliriz. Rakip takımın taraftarının neler yapacağını, nasıl davranacağını bilemiyoruz ama onlar ne yaparsa yapsın kendi oyunumuza odaklanmalıyız. Oyuncuların o gece İstanbul'da olanla bir ilgisi olmadığını bir kere daha hatırlatmamız gerekiyor. Oraya sadece basketbol oynamak için gidiyoruz. Hepimiz o Sırp taraftar için çok üzgünüz ama takım olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sporun bu olmadığını biliyoruz, umuyorum olaysız güzel bir karşılaşma olur, iyi bir basketbol oynarız ve karşılaşmayı güzel bir şekilde tamamlarız.'

Başantrenör Ergin Ataman'ın neler hissettiğinin sorulması üzerine ise Arroyo, 'Koç son derece hassas bir durum olduğunu biliyor. Kendisi salon dışında neler olduğunu biliyor, sözleri hakkında birçok kez özür diledi' dedi.

Arroyo kendileriyle özel güvenlik görevlilerinin de geleceğini kaydederek, 'Umarım daha güvenli olur. Yedi güvenlik görevlisi 15 bin kişiyi tutabilir mi bunu bilemiyorum ama umarım böyle bir şeye ihtiyacımız olmaz, karşılaşmaya odaklanmış durumdayız' diye konuştu.

Sırbistan'da güvenlik önlemleri

Sabahın erken saatlerinden itibaren, başta Galatasaray kafilesinin geçeceği güzergâhlar olmak üzere, kentin belli noktalarında güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Kızılyıldız Basketbol Kulübü Başkanı Neboyşa Çoviç Sırbistan'daki bir televizyon kanalına verdiği demeçte, taraftarlara sağduyu çağrısında bulunarak, 'Taraftarlarımızı sportmence davranmaya davet ediyorum. Yapılan hiçbir şey Marko İvkoviç'i hayata geri döndürmeyecek' dedi.

Galatasaray kafilesinin geçeceği güzergâhın tekrar tekrar kontrol edileceğine işaret eden Çoviç, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın İvkoviç'in mezarını ziyaret edeceği yönündeki iddiaların ise gerçek dışı olduğunu söyledi.

Galatasaray taraftarı yok

Sarı kırmızılı kafileye yedi koruma polisi de eşlik edecek. Karşılaşma Belgrad'daki Kombank Arena'da 22.00'de oynanacak. Tribünlerde Galatasaray taraftarı olmayacak.

Galatasaray Başkanı Yarsuvat, Al Jazeera Türk 'e verdiği röportajda, maç günü otelde iki başantrenör ve iki başkan olarak basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Başkanlar daha sonra da çıkan olaylarda hayatını kaybeden Marko Ivkovic'in mezarına çiçek bırakacak.

Röportajda dostluk mesajları veren Yarsuvat, Galatasaray'ı kuranlar arasında iki Sırp olduğunu da hatırlattı.

Kızılyıldız'ın galibiyeti yok

Grupta galibiyeti bulunmayan Kızılyıldız Telekom son sırada yer alırken, Galatasaray Liv Hospital ise bir galibiyetle yedinci sırada bulunuyor.

Son 16 turunda Galatasaray Liv Hospital, ilk hafta evinde seyircisiz oynadığı maçta Zalgiris Kaunas'ı 78-69 mağlup edip, ikinci hafta deplasmanda Real Madrid'e 93-78 yenildi. Kızılyıldız Kelekom ise evinde Real Madrid'e 79-72 ve deplasmanda Maccabi Electra'ya 78-67 kaybetti.

İki takım arasında ilk tur grubunda oynanan karşılaşmalarda, Belgrad'da Kızılyıldız Telekom (76-68), İstanbul'da ise iki uzatma sonucunda Galatasaray Liv Hospital (110-103) galip geldi.

Özyer: Herkesin gözü bu maçta

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Avrupa basketboluyla ilgilenen herkesin gözünün Kızılyıldız Telekom maçında olacağını söyledi.

Özyer yaptığı açıklamada, sadece sahada oynayacakları basketbolla ilgilendiklerini belirterek, 'Sadece basketbolun önde olduğu bir sürecin yaşanması için herkes elinden geleni yapacak. Biz de elimizden geleni yapacağız' dedi.

Karşılaşmanın kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Özyer, 'Gruptan çıkabilme adına her sayısının değerli olduğu bir maça çıkıyoruz. Kombank Arena'da yoğun bir atmosfer oluyor. Tecrübeli oyuncularımız var; o maçı kazanıp, deplasman galibiyetiyle dönmek istiyoruz. Akıllı ve maçın kontrolünü elimizde tutacak şekilde oynayabilirsek, önemli bir deplasman galibiyeti alırız' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos

Euroleague'de bugün Türk temsilcilerinden Fenerbahçe de salona çıkacak. Sarı lacivertliler sahasında Olympiakos'u ağırlayacak. Maçın başlama saati 20.00

Al Jazeera ve AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sir...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0