Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Avrupa Şampiyonu

Galatasaray Avrupa Şampiyonu

Fatih
20.12.2014 - 20:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Kadın Judo Takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası 'Golden League' finalinde, İtalya'nın Fiamme Gialle takımını yenerek şampiyon oldu.

Judoda Avrupa'nın en güçlü kulüplerini bir araya getiren organizasyon, Rusya'nın Samara kentinde yapıldı. Fransa temsilcileri Champigny ve Pontault'u yenerek finale yükselen sarı-kırmızılı ekip, finalde İtalyan rakibini 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Kadrosunda Majlinda Kelmendi, Yarden Gerbi gibi dünya şampiyonu judocuların yanı sıra Ebru Şahin, Kübra Kara gibi başarılı Türk judocuları da bulunduran sarı-kırmızılılar, bu yıl yeni formatla düzenlenen judonun Şampiyonlar Ligi'nde altın madalya kazandı. 2012 ve 2013 yıllarında üçüncülük elde eden sarı-kırmızılı ekip, bu kez altın madalyanın sahibi oldu.

Büyük bir çekişmeye sahne olduğu bildirilen final maçında ilk dört karşılaşma sonunda skor 2-2'lik eşitliğe geldi. Beşinci ve son maçta, sarı-kırmızılıların Türk vatandaşlığına geçen sporcusu Kayra Almira Özdemir, rakibini yenerek takımını şampiyonluğa taşıdı.

Galatasaray Kadın Judo Takımı Antrenörü Ercan Çakıroğlu, bu şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek, 'İki yıldır üst üste bu seviye turnuvada finale çok yaklaşıyorduk ancak şanssızlıklarla ve hakem kararlarıyla altın madalyadan uzak kalıyorduk. Buraya gelirken tek hedefimiz şampiyonluktu. Bugün yaptığımız üç maçta da bunu gösterdik ve şampiyonluğa ulaştık. Tüm sporcularıma, teknik ekibimize ve tabii ki kulübümüze teşekkür ediyorum' şeklinde ifadeler kullandı.

TRTSpor

Kaynak: http://www.trtspor.com.tr/haber/diger...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0