Görüş Bildir
Haberler
Fukuşima'da Evsizler Çalıştırılıyor!

Fukuşima'da Evsizler Çalıştırılıyor!

adem kara
31.12.2013 - 13:46
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Japonya'da Nükleer Tesiste Evsizler Çalıştırılıyor!

Japonya'dan inanılması güç bir haber... Fukuşima nükleer santralinde yüksek radyasyon nedeniyle çalıştıracak işçi bulamayan yetkililer, yeni bir işgücü buldu: Evsizler. Birkaç kap yemek ve yatacak yer vaadiyle sokaklardan toplanan evsizler, nükleer tesiste temizlik işçisi olarak çalışıyor.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/dunya/japonyad...

Fukuşima’yı Evsizler Temizliyor

Japonya’da, 2011’de nükleer felaketin yaşandığı Fukuşima bölgesinin temizlenmesi için evsizlerin kullanıldığı ortaya çıktı. Nükleer santrali işleten Tepco şirketi, bölgedeki temizlik çalışmalarını yürütmekte iş gücü sıkıntısı çekince çareyi evsizlerde buldu. Başkent Tokyo’nun tren garlarında ve parklarında yatan birçok işsiz ve evsize şirket bölgede iş teklif etti:

“Bizi işe almak isteyenler için kolay bir hedefiz. Buraya çantalarımızla geliyoruz, tren garları yakınlarında dolaşmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Yani bizi bulmak kolay oluyor. Onlar da gelip “Aç mısınız?”, “İş ister misiniz?” diye soruyor. Eğer yiyecek hiçbir şeyiniz yoksa size iş öneriyorlar.”

Taşeron şirketlerin Japon mafyasından olduğu tahmin ediliyor. Evsizlere yardım eli uzatan Yaşuro Aoki, bu işin ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor:

“Tehlikenin büyüklüğü hakkında hiçbir bilgi verilmeden birçok kişi yurt odalarına götürülüyor. Kendilerine verilen ücretten kira ve gıda masrafları otomatik olarak düşülüyor. Ay sonunda maaştan geriye fazla bir şey kalmıyor.”

Günde yaklaşık 90 Dolar’a çalıştırılan işçilerin kaldıkları yerin kirasını ödeyebilmek için fazladan para vermek zorunda kaldıkları da gelen haberler arasında.

euronews

Kaynak: http://tr.euronews.com/2013/12/31/fuk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0