Görüş Bildir
Haberler
FTR İLE DEĞİŞEN HAYATLAR

etiket FTR İLE DEĞİŞEN HAYATLAR

1.Fizik tedavi ile felçten kurtuldu!

Afyonkarahisar'da geçirdiği rahatsızlık sonucu vücudunun sağ tarafı kısmi felç olan 22 yaşındaki Hasan Çolak, fizik tedavi ile sağlığına kavuştu. 6 yıl süren tedavisi boyunca sol elle yazmayı öğrenen ve üniversite sınavına giren Hasan Çolak, kazandığı veteriner fakültesinde üçüncü sınıfa geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.Fizik tedavi sonrası karın kaslarıyla yürüdü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 3 yıl önce ağaçtan düşüp beli ve bacağı kırılan vatandaş, Romatem'de uygulanan fizik tedavi sonrasında normal hayatına yeniden döndü.

3.Azmin böylesi! Felci yendi yürüdü

Hayatının son 4 yılını tekerlekli sandalyeye bağlı geçiren Gözde Şengür, cesaretiyle yaşama tutundu. Yürüyeceğine inandığını belirten Gözde, azmi elden bırakmadı. Londra'da gördüğü tedavinin ardından elleri ve kollarını oynatmaya başladı, yürüme hayaliyle sürekli egzersiz yaptı ve bugün oturabilir hale geldi.

Gözde Şengür, 10 gün önce de tedavisine devam etmek için Antalya'daki bir Sağlık Yaşam Merkezi'ne geldi. Fizik tedavi uzmanı Kazım Doğan'ın denetiminde Gözde'nin tedavisine başladı.

4.'Canlı cenaze' olarak girdi yürüyerek çıktı

Zeytin ağacından düşmesi sonucu boynundaki 3 kırık nedeniyle üst seviyede omurilik felci geçiren Mehmet Demirbaş, sadece gözünü hareket ettirebilerek girdiği hastanede 8 aylık rehabilitasyon ve fizik tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

5.Özel teknikle yürümeyi başardı!

Bobath tekniği' sayesinde 4 yaşında yürüdü

Erken doğum sonucu geçirdiği kısmi beyin felci nedeniyle ayağa kalkamayan Ömür Önder Özdemir, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde uygulanan ''bobath tekniği'' sayesinde 4 yaşında yürüdü.

6.BİR ÇOCUK DEMEK BİR HAYAT MİNİK SALİHANIN ÖYKÜSÜ:Karın kaslarıyla yürüdü!

Konya'da tıp dilinde 'Spina Bifida' olarak adlandırılan vücuttaki sinirleri etkileyen omurilik rahatsızlığı sonucu sağ bacağında his kaybı oluşan ve doktorlar tarafından yürüyemeyeceği söylenen doğuştan bedensel engelli 6 yaşındaki Saliha Aslan, fizik tedavi sayesinde karın ve sırt kaslarını kullanarak ortapedik cihazla yürümeyi başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7.EŞİMİZ,DOSTUMUZ,ARKADAŞIMIZ,BİZ HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

8.DAHA SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN

9.FİZYOTERAPİSTLERE SAHİP ÇIKIN

BİZİM HAYATIMIZA ANLAM KATAN VE DAHA DA KALİTELİ HALE GETİREN FİZYOTERAPİSTLER SİZDEN DESTEK BEKLİYOR

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
680
358
48
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?