Görüş Bildir
Haberler
FT: 'Erdoğan'da Yenilik, İhsanoğlu'nda Parıltı Yok'

FT: 'Erdoğan'da Yenilik, İhsanoğlu'nda Parıltı Yok'

adem kara
16.07.2014 - 16:30

İngiliz gazetesi Financial Times, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini masaya yatırdığı makalesinde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2003′ten bu yana iktidarda olmasına rağmen kendisini ‘yeni‘ diye sunmasını ‘acayip‘ sıfatıyla niteledi.

Gazete, ‘Türkiye’nin gelecekteki yönelimini belirleyeceğini’ yazdığı seçimlerde, ana muhalefetin ortak adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na da eleştiriler yöneltti.

Türkiye muhalefeti sesini duyurmakta zorlanırken iki seçim kampanyasının hikayesi ‘ başlıklı haber-analizde, iki adayın kampanyalarına ilişkin yorumlar özetle şöyle:

  • Adaylardan biri kendi liderliğinde inşa edilen modern fabrikalar, hastaneler ve otoyolların yüksek çözünürlüklü görüntülerini kullanıyor ve daha fazlasını vaat ediyor. En önemli rakibiyse mikrofonu bile güçlükle çalıştırıyor.

  • Türkiye’nin gelecekteki yönelimini ve Erdoğan’ın siyasi kaderini belirleme potansiyeli taşıyan seçimlere bir aydan kısa süre kala, yarış rakipler arasındaki bir yanlış eşleşmeden ziyade birbirinden çok farklı iki siyaset anlayışı arasındaki çarpışmaya dayanıyor. Acayip olan şu ki, 2003′ten bu yana iktidarda olan Erdoğan kendine, ‘yeni’nin savunucusu’ rolünü biçti.

  • Aralarındaki tezat, kampanya lansmanlarında da net biçimde görüldü. 60 yaşındaki Erdoğan, modern bir konferans salonunda 3 bin parti lideri, işadamı ve ünlüye hitap etti. 70 yaşındaki İhsanoğlu’ysa, 19′uncu yüzyılda inşa edilen bir sarayda, birkaç yüz gazetecinin önünde çalışmayan bir mikrofonla boğuştu.

  • Erdoğan bugüne dek, tıpkı görevdeki 11 yılında karizmasını, hitabet yeteneğini ve koltuğunun yetkisini kullanarak Türkiye siyasetinde olduğu gibi, seçim kampanyasında da hakim figür.

  • İhsanoğlu’nun kampanya girişimleriyse, görünmezlik riski barındıracak kadar sönük. Miting düzenlemek yerine küçük etkinliklere katılmayı tercih ediyor. Belirli proje ve politikalar hakkındaki sorulardan kaçınarak soyut konuşmalar yapıyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/aktuel/financ...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0