Görüş Bildir
Haberler
Freud Testi: Benliğini Zorlayacak Bu Sorulara Göre EQ'nu Ölçüyoruz!

etiket Freud Testi: Benliğini Zorlayacak Bu Sorulara Göre EQ'nu Ölçüyoruz!

Altay Şengür
11.06.2016 - 16:54 Son Güncelleme: 01.09.2018 - 21:03

Bilinçsiz olan beyin 'alt beyin', yani Freud'un 'ID' dediği bölge; EQ nun yani duygusal zekanın olduğu bölgedir.

Yaşam denilen süreçte bizlerin yara almadan ilerleyebilmesi, üst basamaklara tırmanabilmesi için mutlak suretle eğitmemiz gereken, törpülememiz gereken bir zeka türü.

Derler ki hatta, 

IQ sizi okuldan mezun eder, EQ ise hayattan.

Bakalım benliğinize yöneltilen bu sorulara verdiğiniz cevaplara göre, sizin EQ puanınız kaç?

Not: Test, şuradan esinlenilerek hazırlanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önem verdiğin bir dersten AA ile geçmeyi düşünüyordun fakat DD geldi yıl sonunda. Nasıl tepki verirdin?

2. Şu an telefonun çalıyor varsayalım ve arayan da en yakın arkadaşın. Evinde yangın çıktığını, panik içinde olduğunu söylüyor. Ne önerirsin ona?

3. Yakın arkadaşlarının çocuklarını parka götürdüğünü düşün, birden içlerinden biri onunla oynamadıkları için ağlamaya başladı. Ne yaparsın?

4. Önemli bir şirketin müşteri hizmetlerinde çalıştığını ve önündeki dosyaya göre araman gereken 40 kişi daha olduğunu düşün. Bu işten gerçekten çok sıkıldığını farz edelim. Ne yapardın?

5. Sevgilinle büyük bir tartışmaya girdiğini, tartışmanın en alevli yerinde ikinizin de aslında söylemek istemediğiniz çok büyük sözler söylediğinizi varsayalım. Bu durumu nasıl idare edersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Irkçı ve etnik ayrımcılığa karşı kamuoyu oluşturmak için yapılan bir organizasyonda yöneticisin ve çalışanlardan birinin ırkçı şakasına kulak misafiri oldun. Ne yaparsın?

6. Irkçı ve etnik ayrımcılığa karşı kamuoyu oluşturmak için yapılan bir organizasyonda yöneticisin ve çalışanlardan birinin ırkçı şakasına kulak misafiri oldun. Ne yaparsın?

7. Trafikte giderken birden önüne araba çıktığını ve şoför koltuğundaki arkadaşının da çok sinirlendiğini farz edelim. Onu nasıl sakinleştirirsin?

8. Biraz ürkek, yeni insanlarla tanışmakta, yeni yerler keşfetmekte çekingen davranan, içine kapanık 5 yaşında bir oğlun olduğunu varsayalım. Nasıl bir yol izlersin?

9. Uçuş esnasında bir anda uçağın türbülansa girdiğini ve ciddi anlamda sallandığını farz edelim. Tepkin ne olurdu?

10. Bir anda gençken çaldığın ama uzun ara verdiğin müzik aletini yeniden çalmaya karar verdin. Her şey hazır, eskisinden daha iyi çalmak istiyorsun, yeniden çalışmalara başlayacaksın. Nasıl çalışırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çalıştığın yerde şirket içi durumu oldukça kötü etkileyen bir problemle karşılaştığını ve bir lider olarak ekibini topladığını düşünelim. İlk olarak ne yaparsın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Enteresan savlar insanı!

Sen, upuzun törpülenme süreçleri sonunda duygusal dahi haline gelmiş, nihayet kafasını bambaşka konulara yorabilme yetisi elde etmiş nadir insanlardan birisin. Yaşadığın deneyimlerle birlikte EQ'nu üst seviyeye taşımışsın, ve bu duygusal zeka anlamında yaşadığın yükselme de senin duygusallığını azaltmış. Bu durum da sana hislerini yönlendiren algıların yönetimini ele geçirme, serbest duygulanmalar yaşamaktan uzak durma yetisini kazandırmış. Her daim egemen olan bir kendini bilme hali, çevrende olup biten şeylere karşı çok farklı pencerelerden bakabilme fırsatını sunmuş adeta. Kısacası sen EQ'sunu en üst seviyeye çıkaran, istemsiz bir analiz-çıkarım döngüsü içinde duygulardan arınmış enteresan savlar insanısın!

EQ puanın ise 140!

Keskin tespitler insanı!

Sen, kendini tanıma, kontrol etme ve motive etmeyi başarmanın yanı sıra, kendini başka insanların yerine koyma ve amaca yönelik sosyalleşmeyi başarabilmiş insanlardan birisin. Anlayış ve ikna yeteneği ön planda olan, duygusal açıdan önsezide bulunabilen, yönetme ve yönetilme becerisine de ayrıca sahipsin. Müzik, felsefe, sosyoloji gibi kavramlarla yakından ilgilendiğin için de, bu kavramlara karşı ilgisiz olan kişilere göre de çok daha güçlü bir duygusal zekaya sahipsin. Çevrende olup bitenleri son derece doğru bir şekilde analiz ediyor, keskin tespitler yapabiliyorsun.

Senin EQ puanın 120!

Hastalıklı duyguların doktoru!

Hastalıklı duyguların doktoru!

Sen, duygularını bilen ve arzu ettiğin yaşam şekli ile ilgili karar verirken bu duyguları kullanabilen, duygusal yaşamını, duygularının esiri olmadan kontrol edebilen insanlardan birisin. Hastalıklı duygular olan kaygı, endişe ya da kızgınlık tarafından paralize olmadan dimdik durabilen, aksilikler ve kötüye giden durumlarda sebat eden ve hedeflere ulaşabilmek için negatif duyguları pozitife dönüştürebilme yetisine de sahipsin. Tüm bunların da ötesinde sen, başka insanların duygularını onların hissettikleri şekilde algılayabiliyor, insanlarla uyum ve beceri içinde yaşam serüveninde ilerliyorsun. Pek çok insanda bulunmayan, bir grup içinde sözle belirtilmeyen ama hissedilen havayı, eğimi algılayabilmek ve uyum sağlama becerisine de sahipsin!

Senin EQ puanın 100!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5781
1566
936
443
291
240
156
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Çok şükür bugün de egomuzu tatmin ettik.

3 yıl önceki yorumumu kim beğendi olm ismi de görünmüyor :D

Doğa Acemi

beni arayacağına itfaiyeyi arasa ya aq

fatmagultumm

Haklı

hadibeordan

bu ne lan gene herkes 10 numara 5 yıldız. bakmıycam bi daha yorumlara. kendimi özel hissetmek istiyorum...