Görüş Bildir
Haberler
Google Aldığı Cezayı Ana Sayfasında Yayınladı

Google Aldığı Cezayı Ana Sayfasında Yayınladı

Burçak Cürül Öztürk
10.02.2014 - 19:14 Son Güncelleme: 10.02.2014 - 23:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransızlar Google'ın İmajını Fena Çizdi

The Wall Street Journal’da yayınlanan haberde Google’ın Fransız mahkemesinden aldığı ceza nedeniyle 150 bin euro ödeme yapması gerektiği ve mahkemenin aynı zamanda bu cezayı Google Fransa’nın ana sayfasında 13 puntodan küçük olmamak kaydıyla duyurulmasını istedi. Google temsilcilerinden Patrice Spinosi, bugüne dek böyle bir taleple hiç karşılaşmadıklarını söyledi ve Ulusal Bilgi Özgürlüğü Komisyonu’na yapılan itiraz esnasında mahkeme kararının askıya alınmasını talep etti.

Ancak mahkeme Google’ın kendi servislerini ana sayfasında duyurduğu gibi bu cezayı da aynı formatta duyurabileceği konusunda ısrarcı olunca Google ceza ilanını ana sayfasında yayınlamak zorunda kaldı.

Bugüne dek pek çok kez birçok ülkede para cezasına çarptırılan internet devi Google böylece ilk kez ana sayfası üzerinden aldığı cezayı tüm dünyaya (özellikle Fransa’ya) duyurmak zorunda kaldı.

Dün akşam saatlerinden itibaren Google Fransa’nın internet sitesi Google.fr adresinde arama çubuğunun hemen alt bölümüne gri bir tablo içine yerleştirilen ceza ilanı 1 gün boyunca yayında kaldı.

Fransız Ulusal Bilişim Komisyonu, ocak ayı başında Google’a internet üzerinde kişisel verilerin korunmasıyla ilgili mevzuata uymadığı gerekçesiyle 150 bin Avro para cezası vermişti.

Sözcü

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/teknoloji/fr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0