Görüş Bildir
Haberler
Fransa'daki Burkini Yasağı Satışları Patlattı

etiket Fransa'daki Burkini Yasağı Satışları Patlattı

Burkini tasarımlarının yaratıcısı olarak tanınan Avustralyalı Aheda Zanetti, tesettürlü deniz kıyafeti satışlarının, Fransa'daki yasaklardan sonra büyük artış gösterdiğini söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aheda Zanetti yaptığı açıklamada internetten burkini satışlarının yasaklardan sonra yüzde 200 artış gösterdiğini söyledi.

48 yaşındaki Sidneyli tasarımcı burkinilerin baskıyı değil, özgürlüğü ve sağlıklı yaşamı simgelediğini düşünüyor.

Zanetti, 'Avustralyalı bir kadınım. Hayatım burada geçti. Örtünmenin ne olduğunu, peçenin ne olduğunu, İslam'ın ne olduğunu biliyorum. Kim olduğumu biliyorum' diyor.

Fransa'nın güney sahilindeki yasaklamalar Cannes ile başlamıştı.

Cannes belediyesinin aldığı karar ile kamuya açık plajlarda açıkça dini bir bağlılık sergileyen giysilerin giyilmesi yasaklanıyor, giyenlere 38 euro ceza kesilmesi öngörülüyor.

Bu adımı başka sahil kasabalarının belediyelerinin de benzer kararlar alması izlemişti.

"Kızlarımın tercih özgürlüğüne sahip olarak büyümesini istedim"

"Kızlarımın tercih özgürlüğüne sahip olarak büyümesini istedim"

Zanetti burkiniyi Müslüman kadınların Avustralya'nın sahil yaşam tarzına katılabilmesi için tasarladığını söylüyor, 'Kızlarımın bu tercih özgürlüğüne sahip olarak büyümesini istedim. İsterlerse bikini isterlerse burkini giyerler. Bu onların tercihi. Bu dünyada hiç kimse kadınlara ne giyeceklerini ne giyemeyeceklerini söyleyemez' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zanetti ayrıca burkiniyi kısmen Fransa'daki okullarda İslami etkiyi engellemek için konulan örtünme yasaklarıyla ilgili haberlerden ilham alarak tasarladığını anlatıyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
417
88
56
29
17
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hayali karakter

"Kızlarımın bu tercih özgürlüğüne sahip olarak büyümesini istedim. İsterlerse bikini isterlerse haşema giyerler. Bu onların tercihi. Bu dünyada hiç kimse kad... Devamını Gör

umraaaan

Kafamda hep soru işareti olarak kalacak şeylerden biri de; Donsuz gezene tahammül varken kapalı giyene neden yok anlamıyorum gerçekten. Ben de açığım ama ka... Devamını Gör

Iones

Ne yazdığını okumadım, bir haşema muhabbetidir gidiyor günlerdir olay ne tam bilmiyorum ama şunu diyeceğim isteyen götünü açsın isteyen saçını kapasın yeter lan