Görüş Bildir
Haberler
Fransa'daki 'Burkini Krizi'ne Facebook da Müdahil Oldu

Fransa'daki 'Burkini Krizi'ne Facebook da Müdahil Oldu

Emre Ordu
20.08.2016 - 23:23 Son Güncelleme: 21.08.2016 - 13:44

İtalya'daki İslam Toplulukları Birliği (UCOII) başkanı da olan imam İzettin Elzir, Fransa'da son zamanlarda bazı belediyelerin denize burkini ile girilmesini yasaklayan kararlarını eleştirmek için Facebook hesabından kapalı kıyafetleriyle denize giren rahibe kadınların fotoğrafını paylaştı. Ancak Facebook, kısa sürede 2 binin üzerinde paylaşım ve çok sayıda beğeni alan bu iletinin ardından Elzir'in Facebook hesabını dondurdu. Facebook, kapatma kararına gerekçe olarak hesabın sahte olduğu yönünde kendilerine şikayetlerin iletilmesini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalya İslam Toplulukları Birliği (UCOII) başkanı olan ve Floransa’da görev yapan imam İzzeddin Elzir, altına herhangi bir yorum yazmadan, kapalı kıyafetleri ve başörtüleriyle denize giren 7 rahibenin fotoğrafını önceki gün sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından paylaştı. 

Ancak Facebook, kısa sürede 2 binin üzerinde paylaşımı yapılan ve çok sayıda beğeni alan iletinin ardından Elzir’in hesabını dondurdu. 

Bunun üzerine açıklama yapan imam, “Şaşırdım. Bu anlaşılabilir değil. Facebook, benimle irtibata geçerek, hesabımı doğrulamak için benden bazı belgeler istedi” dedi.

"Kültürel değerler açısından Avrupa ile çok da uzak olmadığımızı anlatmak istemiştim"

"Kültürel değerler açısından Avrupa ile çok da uzak olmadığımızı anlatmak istemiştim"

İzzeddin Elzir

İzzeddin Elzir, rahibelerin fotoğrafı yüzünden hesabının kapanmamış olduğunu umduğunu da dile getirirken, paylaşımının amacını şöyle açıkladı:

“Bir hak ve özgürlük toplumunda yaşıyoruz. Fotoğraf kısa zamanda çok paylaşım aldı ve tamamen diyaloğun önemine vurgu yapmak için paylaşıldı. Neden kini besleyen birçok hesap kapatılmıyor? Fotoğrafa yorum dahi yapmadım, zira kendi başına her şeyi anlatıyordu zaten. Avrupa’nın kültürel değerlerinde de böyle bir şey olduğunu ve o kadar da uzak olmadığımızı hatırlatmak istemiştim.”

Hesap akşam saatlerinde tekrar aktive edildi

Hesap akşam saatlerinde tekrar aktive edildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu haber kısa sürede İtalya’nın gündemine otururken, Facebook ise söz konusu hesabın sahte olduğuna dair şikayet aldıklarını ve bu nedenle onu dondurdukları açıklamasını getirdi. 

Elzir’in kişisel hesabı, tüm gün kapalı kaldıktan sonra dün akşam saatlerinde tekrar aktive edildi.

İmam İzzeddin Elzir, durumun açığa kavuşması için avukatı aracılığıyla girişimde bulunduğunu belirterek, “Tarihi ve ağır bir dönemden geçiyoruz. UCOII’nin başkanı bir imamın hesabı 7 saatten fazla karartılıyor ve bunun nedenini bilmiyorum” dedi.

Destek veren de karşı çıkan da var

Birçok İtalyan, bu paylaşımı nedeniyle Elzir’e destek verirken, bazıları ise tepki gösterdi.

Elzir’in sosyal medyadaki takipçilerinden bir İtalyan, “Burkini yasağı deli işi. Biz İzzeddin’in yanındayız” iletisini paylaşırken, bunun bir provokasyon ve fırsatçılık olduğunu, burkini yasağının rahibelerle ilişkilendirilemeyeceğini savunanlar da oldu.

Fransa'nın Cannes Belediyesi burkini ile havuz ve plajlara girilmesini yasaklamasının ardından Fransa'daki çeşitli belediyeler de aynı yönde kararlar almışlardı

Fransa'da alınan bu karara İtalya Katolik Kilisesi ve İtalya İçişleri Bakanlığı da tepki göstermişti

  • DHA, Onedio
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
185
71
31
21
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nyan Cat

Çok saçma. İsteyen çıplak girer, isteyen haşema ile girer kime ne? Birbirimizle uğraşmaktan açlıktan ya da savaşta ölen çocuk fotoğraflarına alışır olduk.

Pasif Kullanıcı

Avrupa ozgur bir birlik ise acik olanida kapali olanida istedigi gibi dolasir. Bize insan haklarini ogreten zorba avrupa 20 yila kalmaz dagilir gider

meyus

bu fransa da ne abarttı laa, plaj halka açık bi alan işte bırak isteyen istediğini giysin, medeni ülke diyolar bi de kendilerine, peh