Görüş Bildir
Haberler
Fransa Başbakanı Ateş Püskürdü!

Fransa Başbakanı Ateş Püskürdü!

Fatih
27.06.2014 - 20:48

Fransa Başbakanı Ateş Püskürdü!

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransa'da yaşayan Cezayirli göçmenlerin sabaha kadar yaptıkları kutlamalara tepki gösterdi.

Fransa’da yaşayan Cezayirli göçmenlerin, milli takımlarının Brezilya’da devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu’nda Rusya ile berabere kalarak ikinci tura çıkmasını geç saatlere kadar kutlamaları sırasında yaşanan taşkınlıklar, Başbakan Manuel Valls’i kızdırdı.

Valls, basına yaptığı açıklamada, ‘’yapılan taşkınlıkların kabul edilemez olduğunu’’ belirtti ve sorumluların yargı önünde yaptıklarının hesabını verecekleri’’ uyarısında bulundu.

Valls, ‘’Futbolla alakası olmayan, kendini bilmez bazı taraftarların taşkınlıkları bu bayrama gölge düşürdü’’ ifadesini kullandı.

Ülke genelinde kutlamalara katılan bazı kişilerin yaklaşık 100 aracı ateşe verdiğini, kamu mallarının zarar gördüğünü belirten Valls, kontrolü kaybetmiş bazı taraftarların ise güvenlik güçlerine saldırdığını söyledi.

Başbakan, İçişleri Bakanlığı’nın gelecek maçlar için bu tür taşkınlıklara kesinlikle izin vermeyeceği uyarısında bulundu.

Maçın ardından ülke genelinde sabaha kadar süren kutlamalar sırasında yaşanan taşkınlıklar sonucu polis, 74 kişiyi sorgulamıştı.

İlk defa ikinci tura çıkma başarısı gösteren “Çöl Savaşçıları” lakaplı Cezayir Milli Futbol Takımı, daha önce 1982, 1986 ve 2010’daki Dünya Kupası’nda ülkelerini temsil etmişti.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/06/27/fransa-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın