Görüş Bildir
Haberler
Frankfurt Havalimanı'na Yolcu Alımı Durduruldu!

Frankfurt Havalimanı'na Yolcu Alımı Durduruldu!

Frankfurt Havalimanı'na Yolcu Alımı Durduruldu!

Almanya'da yolcu ve kargo kontrolü, güvenlik ve yer hizmetleri bölümündeki çalışanların iş bırakma eylemi nedeniyle Frankfurt Havalimanı'na yolcu alımı durduruldu.

'Verdi ve Komba' sendikalarının ortaklaşa düzenlediği ve saat 14.00'da başlayan greve yaklaşık 5 bin personelin katıldığı grevin bu akşam 23:00'e kadar devam edeceği belirtildi. Hava trafiğini olumsuz etkileyen grev sebebiyle planlanan bin 300 uçuşun 75'i iptal edilirken, bu sayının ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

Binlerce yolcunun işlemler için güvenlik bölümünde uzun kuyruklar oluştururken, iptal edilen uçak seferlerinin yolcularıyla güvenllik görevilileri arasında zaman zaman tartışma yaşandığı görüldü. Ayrıca, uçuşları iptal edilen ve havalimanında bekleyen yolculara kumanya dağıtıldı.

Sendikalar, greve giden personel için saatlik 16 avro ücret talep ediyor. Yapılan görüşmeler sonucu iş veren saat ücretini 14,70 avroya kadar çıkardı ancak bu oran kabul edilmedi.

Komba adlı sendikanın üyesi Simba Goa, daha fazla ücret alabilmek için bu grevi başlattıklarını söyledi. Havalimanında güvenlik personeli olarak çalıştığını ifade eden Goa, 'İşverenimizden saat ücreti olarak 16 avro talep ediyoruz. Bütün arkadaşlarımızla buradayız, gece 2'den beri başilayan grevimiz gece 23.00'a kadar sürecek' dedi.

Komba üyesi Fatih Bayrak ise 8 senedir havalimanında çalıştığını belirterek, 'Almanya'nın diğer eyaletlerindeki havaalanlarında ortalama 16 avro saat ücreti alınırken, Almanya'nın en büyük havalimanı olan Frankfurt'ta çok düşük saat ücretiyle çalıştırılıyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Bunun için burada mücadele veriyoruz. Yıllardır beklenen bir şeydi bu. Ancak ilk defa böyle bir grev kararı aldık. Havalimanı şu an durmuş durumda, herhangi bir uçuş yok. Bütün işçiler şu an burada' diye konuştu.

Diğer bir sendika üyesi Ramazan Dulay da bugün gece 23.00'a kadar görüşmelerden sonuç alınamaması durumunda 5 Mart'ta işverenle tekrara masaya oturacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0