Görüş Bildir
Haberler
Foxconn'da En Sonunda İsyan da Çıktı!

Foxconn'da En Sonunda İsyan da Çıktı!

Onedio Medya
11.10.2014 - 12:34 Son Güncelleme: 11.10.2014 - 15:34

Foxconn'da En Sonunda İsyan Da Çıktı!

Başta Apple olmak üzere pek çok devin en büyük üreticisi olan Foxconn'da sonunda bu da oldu!

Foxconn'un yıllar içerisinde edindiği ün, pek de iyi sayılmaz. Özellikle işçilerine karşı takındığı tutumu ile büyük eleştiri alan ve bir dönem adı 'intihar fabrikası' olarak anılan şirket, öyle görünüyor ki geçen yıllar içerisinde işleri düzenli olarak daha kötü hale getirmeyi bir şekilde başarıyor...

Bu sefer de farklı bir protestoyla karşılaşan Foxconn, dün işlerinden çıkan 1.000 kişilik bir işçi grubunun hedefi haline geldi. Firma içerisinde işçilere olan tutum ve yapılan yeni değişiklikler sebebiyle bir anlamda ayaklanan işçiler, saatlerce daha iyi ücret ve daha düzgün çalışma şartları için seslerini yükselttiler.

The Wall Street Journal'da yayınlanan rapora göre, fabrika çalışanları, firmanın aldığı son kararlardan dolayı bir hayli mutsuz. İsmi verilmeyen bir işçinin anlattıklarına göre fabrika içerisindeki üretim hacmi günden güne artışa geçmiş. İyice ağırlaşan üretim şartlarının yanı sıra iki kişilik işi tek kişiye yığan Foxconn, sonunda 'yeter' diyen işçilerin boykotu ile karşı karşıya geldi. Tüm bunların yanında bir de işçilerin esas para kazandığı 'fazla mesai' saatlerini en az seviyeye çeken Foxconn, sonuç olarak tüm işçilerini resmen iki kat fazla çalıştırıp, bir o kadar da az para ödemeyi başarmış ki bu da 1.000 kişinin neden dört saat boyunca eylem yaptığını ziyadesiyle açıklıyor.

Aynı kaynağa göre farklı işçi grupları ve birlikleri, her iki taraf için de kabul edilebilir, ortak bir nokta üzerinde çoktan konuşmaya başlamış durumdalar. Nitekim meydana gelen olay, henüz fabrika işleyişini henüz büyük sekteye uğratmış değil. Yine de unutmamak lazım ki Foxconn, Apple, Microsoft, Sony ve diğer birçok dev ismin üretimini üstleniyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/foxconn-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0