Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraf Ukrayna'dan Haber İstanbul'dan

Fotoğraf Ukrayna'dan Haber İstanbul'dan

adem kara
02.05.2014 - 13:34

Sabah gazetesinin İngilizce versiyonu Daily Sabah gazetesinin bugün internet sitesinde yayınlanan bir haberin görselleri Twitter'da tepki çekti. Sabah yazı işleri haberin görselini değiştirdi ancak bu kez de 4 yıl öncesinin fotoğraflarını kullandı.

'Göstericilerin molotof kokteylleri teröre yol açtı' başlığı tercih edilirken, kullanılan görsel Ukrayna'da çekilen bir fotoğraf oldu.

Daily Sabah yazı işleri, Ukrayna'da göstericilerin polis ile çatışmaya girmeden önce molotof kokteyl hazırlarken çekilen görüntüsünü dünyaya İstanbul'da yaşanan eylemlerin görüntüsü olarak sununca sosyal medyada tepki çekti.

Bir süre sonra gelen tepkiler üzerine gazete yazı işleri internet sitesindeki haber görselini, İstanbul'da çekilen bir başka görüntü ile değiştirdiler. Ancak arşiv görüntüsü kullanmak konusunda ısrar eden Daily Sabah yönetimi bu sefer de 12 Eylül 2010 referandumu öncesi çekilen bir fotoğrafı dün yaşanan 1 Mayıs görüntüsü diye kullanmayı tercih etti.

gazeteciler.com

Onedio Notu: Daily Sabah haberde kullandığı fotoğrafın altına, gelen tepkiler üzerine Ukrayna notu düştü. Haberin son halini görmek için tıklayınız.

Kaynak: http://www.gazeteciler.com/gundem/fot...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İŞTE HABERDE KULLANILAN İLK GÖRÜNTÜ

İŞTE HABERDE KULLANILAN İLK GÖRÜNTÜ

YAZI İŞLERİ TEPKİLER ÜZERİNE FOTOĞRAFI DEĞİŞTİRDİ AMA...

YAZI İŞLERİ TEPKİLER ÜZERİNE FOTOĞRAFI DEĞİŞTİRDİ AMA...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0