Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraf Sanatçısı Süer'e Büyük Onur

Fotoğraf Sanatçısı Süer'e Büyük Onur

Mehmet Masum Süer
23.02.2014 - 11:17 Son Güncelleme: 23.02.2014 - 11:27

Fotoğraf Sanatçısı Süer'e Büyük Onur

Diyarbakırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Masum Süer, uluslararası fotoğrafçılık dergisi Light and Composition tarafından 'Ayın Fotoğrafçısı' ilan edildi.

Süer'in Diyarbakır'daki Kayıp Yakınları eyleminde çektiği bir fotoğrafı, 29 Kasım günü değişik ülkelerden bir grup profesyonel fotoğrafçı tarafından yayımlanan Light and Composition dergisinde 'Günün Fotoğrafı' seçildi.

Bu fotoğrafla 'Ayın Fotoğrafçısı' seçilerek ödüllendirilen Süer, fotoğrafına gösterilen ilgiden dolayı sevinçli olduğunu söyledi. Süer, özellikler Kayıp Yakınları ve ve Cumartesi Anneleri adına da mutlu olduğunu ifade ederek, 'Fotoğrafımla onların istek ve duygularına tercüman olup onları dünya kamuoyuna ulaştırdığım için mutluyum' dedi.

Ödül aldığı fotoğrafı çekme öyküsünü anlatan Süer, 'Kayıp yakınları ve dostları, 250 haftadan beri İstanbul, Diyarbakır ve diğer bazı kentlerde her cumartesi günleri oturma eylemi yaparak, devletten çocuklarının katillerinin yakalanması ve cezalandırılmasını istiyorlar. Bir süredir bu eylemleri izliyor ve fotoğraflarını çekiyorum. Oturma eyleminin birinde, elinde yakının kırık camlı çerçeveli bir fotoğrafı olan bir kadın dikkatimi çekti. Gözleri doluydu. Özellikle kırık cam beni de etkiledi ve çok duygulandırdı' ifadelerini kullandı.

Fotoğraf çekme amacına değinen Süer, 'Uzun yıllar bir gazeteci olarak fotoğraf çektim. Gazetecilikten gelen fotoğrafçılığımı, halkıma hizmet için kullanıyorum. Ülkemi, coğrafyası, kültürü ve sanatıyla dünyaya tanıtmaya çalışıyorum. Yaşadığım topraklar, her şeyiyle beni etkiliyor. Ülkemin güzelliklerinin yoğun etkisindeyim. Bu nedenle, bu güzellikleri dünyayla paylaşmak ve tanıtmak istiyorum. Uluslararası alanda fotoğraflarımın ilgi görmesi bu anlamda beni mutlu ediyor.'

Süer kimdir?

Süer, 1976-1993 yılları arasında, Diyarbakır ve Erzurum'da değişik gazete ve haber ajanslarında muhabir ve temsilci olarak çalıştı. Son on yıldır tanıtım fotoğrafçılığı yapan Süer'in fotoğrafları turizm tanıtım kitap ve rehberleri, kartpostal, gazete ve dergilerde yayımlanıyor. Sanatçının Diyarbakır'dan 4 fotoğrafı da geçen yıl PTT Genel Müdürlüğü'nce pul olarak bastırılmıştı.

Fotoğraf sanatçısı Süer, aynı zamanda, Light and Composition dergisinin 'En İyi 100 Fotoğrafçı' listesinde de yer alıyor. Süer, uluslararası dergilerden son 4 yılda 18 ödül aldı.

Kaynak: http://emedya.cumhuriyet.com.tr/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın