Görüş Bildir
Haberler
Forgotify’ı Denediniz Mi?

Forgotify’ı Denediniz Mi?

VUUB | Sosyal Medya
31.01.2014 - 20:14 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 20:17

Sadece popüler  olan müzikleri takip etmekten ve dinlemekten bıktıysanız ya da her zaman daha geride kalan ve çok fazla bilinmeyenlere karşı bir ilginiz varsa Forgotify ile tanışmanın tam zamanı.

Forgotify, Spotify üzerinden 0 dinleme almış şarkıları buluyor ve daha önce kimsenin dinlemediği şarkıları buluyor ve sizing dinlemenizi sağlıyor.

Hiç dinleme almayan şarkı sayısı çok azdır diye düşünülse bile bu düşünce kesinlikle yanlış. Spotify’ın geçen Ekim ayında yaptığı açıklamaya göre , 20 milyon ve üzerindeki şarkıların %80’i en az bir kere dinlenmiş. Yani bu demek oluyor ki bu şarkıların %20’si hiç dinlenmemiş. Bu da 4 milyon şarkının hiç dinleme almadığını anlamına geliyor.

Doğal olarak bu şarkıların hiç dinlenmemesinin bir sebebi var. Bazıları sadece eski parçaların coverları olduğu için, bazıları ise fazla amatör olduğu için, yani dinlenmeyen tüm şarkıların çok iyi olduğunu söylemek zor.

Fakat bazıları gerçekten çok iyiler. Bu iyi şarkıları keşfettiğinizde evrene karşı bir zafer kazanmış gibi hissedebilirsiniz çünkü çok nadir güzellikte olan şarkılarla karşılaşabilirsiniz.

İşin önemli olan yanı ise Forgotify’da bir şarkı dinlediğiniz zaman, eğer söylenildiği gibi çalışıyorsa, şarkının dinlenme oranı artacak ve kimse o şarkıyı bir daha dinleyemeyecek. Bu şekilde Forgotify’da bir şarkıyı dinleme deneyiminiz size özel ve kısa ömürlü olacak.

Buna göre Forgotify’ın kendisi de bir bakıma kısa ömürlü sayılabilir. Eğer Forgotify kullanan insanların sayısı çoğalırsa, dinleme almamış şarkı sayısı azalacak ve Spotify’da da dinlenmeye başlanırsa Forgotify teorik olarak her yeni dinlemeyle kendi kendini yiyerek bitirecek.

Forgotify’ı burada bulabilirsiniz. Bu arada eğer Forgotify’dan şarkı dinlemek istiyorsanız, Spotify’a kayıt olmanız gerekiyor. (Spotify’a kayıt için tıklayın). Sadece size özel bir keşfe çıkıp farklı ve popüler olmayan şarkılar keşfetmek istiyorsanız Forgotify tam size göre. Forgotify kendi kendini yiyip bitirmeden bir denemenizi tavsiye ederim.

Kaynak: http://www.vuub.net/31/01/2014/forgot...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın