Görüş Bildir
Haberler
Flipped Sınıflar Nedir?

Flipped Sınıflar Nedir?

Ömer BULUT
23.07.2013 - 12:08 Son Güncelleme: 23.07.2013 - 13:31

Flipped Sınıflar Nedir?

Son 3 yıldır Avrupa’nın en çok tartığı konulardan birisi de bu Flipped Sınıflardır. Bu tartışmanın başlangıcı ise 2001 yılında Marc Prensky, tarafından ortaya atılan bir terim ile oluyor. Ortaya atılan terim ise dijital yerliler ve göçmenler olarak karşımıza çıkıyor.

Dijital yerliler dediğimiz kişiler otobüste, arabada veya yolda kulaklıklarını takmış müzik dinleyen, cep telefonu ile sürekli yazışan veya bilgisayar oyunlarını takır takır oynayan hatta bilgisayar çöktüğünde kolay bir şekilde yeniden kurabilen çocuklar oluyor.

İşte bu teknoloji ile sarmalanmış çocukların karşısında bulunan öğretmenler ise tam tersi durumda. Bilgisayar kullanmasını bile çok zor bir şekilde ve geç öğrenmiş bu öğretmenler ile öğrenciler arasında nasıl bir etkileşim olabilir? Bu etkileşim ve iletişimde eğitim nasıl yapılabilir?

Bu durumu yorumladığımızda teknoloji ile donanmış bu çocukların şimdiki kağıt ve kalem üzerine odaklanmış eğitim müfredatı ile eğitilmesinin imkansız olduğu ortaya çıkıyor. Bu durumda yapmamız gereken ya öğrencileri teknolojiden uzaklaştırmak ya da eğitimi teknoloji ile iç içe hale getirmek.

Flipped Sınıflarının temelini atan kişi ise bir matematik öğretmeni. Karl Fisch isimli matematiköğretmeni yaptığı eğitimleri kayda alarak görüntüleri paylaşmaya başlayınca bütün eğitim dünyası alt üst oldu. Daha sonra kimya ve fizik öğretmenlerinin de bunu takip etmesi ile eğitimin yönü değişti. Bu denli kargaşa çıkmasının nedeni ise bir öğretmenin eğitim politikasına yön vermesi oldu.

Kayda alınan görüntüler öğrenciler tarafından ödev olarak izleniyor ve daha sonra sınıfta gerekli çalışmalar yapılıyor. Flipped Sınıflarda ilk olarak akla görüntülerin gelmesinin nedeni de budur. Bu eğitim modelinde öğrencilerin ders esnasındaki anlamlı öğrenmeleri daha önemli.

Bu eğitim modeli ile öğrencilerin meraklarının arttığı düşünülüyor. Dersten önce görüntüleri inceleyen öğrenciler sınıfta bu öğrendiklerini uyguluyorlar. Problem çözerek, grup çalışması yaparak, iş birliği oluşturarak veya üreterek… Sınıfı bir atölye veya bir laboratuvara dönüştürüyorlar.

İşte size modelle ilgili bir görüntü:

Kaynak: http://saltza.com/flipped-siniflar-ne...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0