Görüş Bildir
Haberler
Flaş İddia: 'E-Bilete Devam, Passolig Sona Erdi!'

Flaş İddia: 'E-Bilete Devam, Passolig Sona Erdi!'

Batuhan
13.11.2015 - 15:43 Son Güncelleme: 13.11.2015 - 16:34

Anayasa Mahkemesi, e-bilet uygulamasının iptal istemini reddetti. Ancak e-biletin 'Passolig' gibi üçüncü şahıslara satılamayacağına hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi, e-bilet uygulamasıyla ilgili Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nde dava açmıştı. 16. Ticaret Mahkemesi de uygulamanın durdurulmasına karar vermiş ve düzenlemenin dayanağı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ilgili maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Hem ret hem iptal

Hem ret hem iptal

Hürriyet'ten Aysel Alp'in özel haberine göre,  AYM, dünkü oturumunda Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un, e-bilet uygulamasına olanak tanıyan hükümlerinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu reddetti. Ancak yasanın federasyonların, elektronik kart bilgilerinin klüpler adına reklam ve pazarlanmasındaki yetkilerini kısmen veya tamamen üçüncü kişilere devredebileceğine ilişkin hükmün iptaline karar verdi.

Avukat Cem Cihan: Passolig iptal oldu

Avukat Cem Cihan: Passolig iptal oldu

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi adına e-bilet ve passolig'in iptali için dava açan Avukat Cem Cihan, Hürriyet'e konuştu. Cihan, 'AYM'nin bu kararıyla elektronik bilet uygulaması sürecek ancak klüplerin bilet satış hakkı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tek bir bankaya pazarlanamayacak. Çünkü AYM, kanunun TFF'nin yetkisini üçüncü kişilere devretme yetkisini iptal etti. Passolig kartını satan Aktifbank, burada üçüncü kişidir. Dolayısıyla elektronik kart sistemi üzerinden e-bilet devam edecek ama Passolig kart iptal oldu' dedi.

1 milyon taraftar ne yapacak?

1 milyon taraftar ne yapacak?

Passolig internet sitesindeki bilgilere göre yaklaşık 321 bini Galatasaray, 317 bini Fenerbahçe, 217 bini Beşiktaş, 85 bini Torku Konya, 81 bini Trabzon olmak üzere bir milyonun üzerinde taraftarın 'Passolig' kartı almış bulunuyor.

Bu taraftarlar şimdi ne yapacak? Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi Avukatı Cihan, Aktifbank'ın taraftarın başvurmasına gerek kalmaksızın bu kartların ve buna dair sözleşmelerin banka tarafından iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Bu iptalin gerçekleşmesi için de Türkiye Futbol Federasyonu'nun harekete geçmesini istedi.

Cihan, '1 milyon taraftarın mağdur olmaması için bankanın bu sezon için aldığı 29 liralık kart yenileme ücretlerini de iade etmesi gerekiyor. Hem Passolig kartlarının iptali, taraftardan alınan ücretlerin iadesi hem de bankanın elindeki bu kişisel taraftar bilgilerinin imha edilmesi için federasyonu göreve davet ediyoruz' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilet nasıl alınacak?

Bilet nasıl alınacak?

Peki ama AYM'nin bu kararından sonra vatandaş maçları izlemek için bileti nasıl alacak? Cihan, passolig almak için taraftarın, anne kızlık soyadı, adresi gibi pek çok kişisel bilgisini Aktifbank'a vermek zorunda kaldığını belirterek, 'Şimdi stadyum girişlerinde sadece adını soyadını, T.C kimlik numarasını vererek, biletini alabilecek. Ama Federasyon yeni düzenleme yapıncaya kadar taraftarın kupa maçlarında olduğu gibi kağıt bilet ile maçlara girişi sağlanmalıdır' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
16
9
4
1
1
0