Görüş Bildir
Haberler
Fitbit Takip Cihazları, 10 Saniyede Hacklenebiliyor (mu?)

Fitbit Takip Cihazları, 10 Saniyede Hacklenebiliyor (mu?)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fitbit takip cihazları, Bluetooth mesafesindeki birinin bilgisayarınızı hacklemesine sebep olabilir mi?

Fitbit cevabın hayır olduğunu söylese de, Aprville giyilebilir fitness cihazına bir kodun bulaştırılabileceğini savunuyor. İşin kötüsü kötü bir kod bir kez sisteme girerse, aygıtı eşzamanladığınız tüm bilgisayarlara virüs bulaştırabilir. Mart ayında Apvrille, Fitbit’i bilgilendirmiş olsa da, giyilebilir aygıtın sorunu hala çözülme aşamasında.

Buna ek olarak, giyilebilir aygıt fabrika ayarlarına döndürülse bile virüsten arınamıyor. Bir kere virüs bulaştıysa, bulaşmasının üstünden günler bile geçse bilgisayarınıza bağladığınızda virüs, trojan yükleyebiliyor ya da başka saldırıya açıklıklara neden olabiliyor.

Saldırgan, Bluetooth mesafesinden fitness takip cihazına bir virüs paketi yolluyor ve saldırının kalan kısmı kendi kendine gelişiyor. Paket cihaza ulaştıktan sonra saldırganın yakında olması gerekmiyor.

Bu habere ulaşan Fitbit, bilginin doğru olmadığını ve kötü niyetli saldırılar için aygıtlarının kullanılaiblir olmadığını belirtti. Cihazın güvenlik konusunda sorunları olsa da bunun kötü niyetli saldırılar için kullanıldığına dair bir belirti olmadığının da altını çizdi.

Aygıtın virüs taşımasının mümkün olup olmadığını tartışılsa da güvenlik açısından açıkları olduğu kesin.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/10/21/fi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın