Görüş Bildir
Haberler
Finlandiyalı Telefon Üreticisi Jolla, Rotayı Asya'ya Çevirdi

Finlandiyalı Telefon Üreticisi Jolla, Rotayı Asya'ya Çevirdi

Onedio Medya
13.08.2014 - 17:57 Son Güncelleme: 13.08.2014 - 20:53

Finlandiyalı Telefon Üreticisi Jolla, Rotayı Asya'ya Çevirdi

Finlandiya’ın yeni Nokia’sı olma hedefindeki Jolla, bu yılki Dünya Mobil Kongresi’nde (röportajımız) Avrupa dışına açılacağını duyurmuştu. Gelen yeni haberlere göre Jolla, bu konuda yeni ve önemli bir adım daha attı.

Estonya’da mobil operatör Elisa ile işbirliğine gitmek dışında Avrupa’da ciddi bir adım atmayan Jolla’nın Asya’ya yöneldiğini öğreniyoruz. Finlandiyalı girişim Temmuz ortasında Snapdeal ile Hindistan pazarına açılmıştı. Temmuz sonunda ise yerel marka olan Mobile Invest ile işbirliği yaptı ve Kazakistan pazarına girdi. Hatta Kazakistan’ın eski başkenti ve en büyük şehri Almatı’da bir mağaza açtı.

Asya’daki ilk operatör anlaşması

En güncel bilgi ise uluslarası mobil operatör Three ile Jolla’nın işbirliği yaptığı yönünde. Birleşik Krallık dışında 7 ülkede daha hizmet veren Three, Jolla’yı dün itibariyle Hong Kong pazarına sunmuş ve 5 farklı noktada müşterilerini Jolla deneyimine davet etmiş. Three, Jolla’nın özgün yapısıyla Hong Kong’lu kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor ve görünüşe bakılırsa yerel basının ilgisini çekmeyi başarmış bile.

Avrupa’da Norveç ve İsviçre’de 349 Euro fiyat etiketiyle satışta olan Jolla’nın Yönetim Kurulu Başkanı Antti Saarnio, Asya’daki ilk operatör anlaşmasını Three Hong Kong ile imzlamaktan memnun olduklarını söylüyor. Asya pazarını hedef tahtasına koyan Jolla’nın Android’i kullanan sayısız üretici arasından kendini göstermesi biraz zaman alacak ama Three’nin bundan sonra Jolla’yı Endonezya’a pazarına sunarak bilinirliğini artırabilir.

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/08/13/finlan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın