Görüş Bildir
Haberler
Finlandiya’da Önemli Gelişme! Yakalanan Bitcoinlere Alıcı Aranıyor

etiket Finlandiya’da Önemli Gelişme! Yakalanan Bitcoinlere Alıcı Aranıyor

Ali Aydemir
02.08.2021 - 10:30

Finlandiya'da yakalanan 2000'e yakın Bitcoin'e komisyoncu aranıyor. Kendi para birimlerine dönüştürmek üzere seferberlik başlatan Finlandiya'da aracılar aranıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finlandiya'da komisyoncu aranıyor!

Finlandiya, uyuşturucu baskınlarında ele geçirilen 1.981 Bitcoin'i kendi para birimine dönüştürmek için bir komisyoncular arıyor. Bloomberg'ten alınan bilgilere göre Finlandiya, baskınlarda ele geçirilen 1.981 bitcoini satmak için bir komisyoncu arıyor. Finlandiya’nın dönüştürmek istediği Bitcoin’lerin değeri ise yaklaşık 79 milyon dolar yani yaklaşık 670 milyon lira.

Gümrükler harekete geçti.

Ülkenin gümrük idaresi, yaklaşık 297.000 dolar değerinde ve daha fazlasının yakalanması durumunda 2 Milyon Euroya ulaşabilecek iki yıllık bir anlaşma için üç komisyoncu ile mütabakat yapacak. Bu Bitcoin’lere Fin uyuşturucu satıcılarının tutuklanmasının ardından 2016 yılında el konulmuştu.

Hükümet varlıkları elden çıkartmak istiyor.

O sırada hükümet, yetkililere kripto paraları sanal para birimi borsalarında saklamalarının yasak olduğunu ve onları dijital platformlardan uzak tutmaları gerektiğini söyledi. The Block'un haberine göre, gümrük idaresinin 2018 gibi erken bir tarihte satış yapmak istediği ancak bunun bir kez daha suçluların eline geçmesinden korktuğu bildirildi. Artan Bitcoin fiyatları ise Fin hükümetinin artık bu varlıkları elden çıkarmak istemesinin en büyük nedeni olarak görülüyor.

Çeşitli ülkelerde de aynı uygulamalar görüldü.

Son yıllarda oldukça fazla ülkede, Amerika'nın ilk adımı 2014'te atmasıyla birlikte cezai soruşturmalar sırasında ele geçirilen kripto para birimleri satılıyor. Bu varlıklar da ülkeler için önemli hale gelmiş durumda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın