Görüş Bildir
Haberler
Fikret Orman'dan Müjdeli Haber!

Fikret Orman'dan Müjdeli Haber!

Batuhan
17.03.2014 - 10:33 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 23:03

Fikret Orman'dan Müjdeli Haber!

Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Fikret Orman yaptığı konuşmada siyah-beyazlı takıma birçok haksızlık yapıldığını, bundan sonra haksızlığa maruz kalmak istemediklerini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Üzerimize oynanan oyunlar Galatasaray maçıyla başladı. Hala devam ediyor. Şu andaki futbol liginde en mağdur kulüp pozisyonundayız. Haklı olmak da mağdur olmak da istemiyoruz. Biz hakkımızın teslim edilip, bu işlere ‘dur’ denilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne zaman bir şey yapmaya kalksak başımıza bir şey geliyor. O gün genç bir hakemin ne işi vardı da Çaykur Rizespor maçına verildi. Onun test edilmesi için neden Rizespor maçı seçildi de İstanbul’da bizim taraftarımızın önünde olmadı? Ben hakem hocası ve TFF’yi eğiten Jaap Uilenberg’i hiçbir yerde görmezken, Rize’de ne işi vardı? Bunların hepsi soru işareti. Zorluk içinde, stadı olmadığı halde taraftarıyla bütünleşmeye çalışan, her olayda sahası kapatılan bir kulübün başkanı olarak, emeğe, alın terine, uğraşa ‘yazık’ diyorum.”

“Bazen kendimden çok korkarım. Sinir kat sayım biraz hızlı artar. Tipik bir Karadenizliyim. Bağırmayı çağırmayı çok iyi yaparım. Ama bunun bir sonuç getireceğini düşünmüyorum. Biz bu yolda devam etmeye gayret ediyoruz. Hakemler ve MHK de beni bağırttırmak için gayret ediyor. Benim de sabrımın bir sonu var. Allah daha çok sabır versin diye çok dua ediyorum. İçinizdeki siniri ve haksızlığı en az sizin kadar ben de hissediyorum. Ben de aynı duyguları yaşıyorum. Rizespor maçından sonra ‘tapelerle alakalı üzgün müsünüz?’ diye soruluyordu ama ben aslında maçın sonucuna üzülmüştüm. Çünkü Beşiktaş, Rize’de liyme liyme doğrandı.”

“Hem maddi hem manavi zarar görüyoruz”

“Yeni çıkan talimatla bayan seyirciler, TFF’nin davetlisi olarak geliyor. Onların küfür edilmesiyle sahamız tekrar kapatılıyor. Bayan seyircilerin tekrar küfür etmesiyle bu kez sezon sonuna kadar sahamız kapatılıyor. Daveti yapan Beşiktaş Kulübü değil, TFF. Bundan zarar gören ise biziz. Sonucunda oradaki olayda bizim hakimiyetimiz yok. Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Belki hafta sonu yapacağımız maçı seyircisiz oynayacağız. Her geçen gün hem maddi hem de manevi olarak bu işten zarar görüyoruz.”

Fernandes ile Almeida olmazsa olmaz değiller”

“Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncu bir tek Beşiktaş’ta yok. Ezeli rakiplerimizin hepsinde sözleşmesi biten oyuncular var. Bunlar konuşulmuyor ama bizde dönüp dolaşıp Fernandes ve Almeida konusu gündeme geliyor. Bunlar Beşiktaş’ın olmazsa olmazları değiller. Bunlar, Beşiktaş’ta oynadığı sürece bizim için değerli. Bir olayı buraya kilitlenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Fernandes ile alakalı camia başkanı olarak tavrımızı net koyduk. Oyuncular bizim için çok önemli değildir. Bizim için önemli olan Beşiktaş’ın armasının asaletidir. O asalet ve duruş içinde olduğu sürece her oyuncumuza iyi yaklaşıyoruz. Beşiktaş formasını giyen bütün çocuklar bana bir santimetre uzak yada yakın değil. Burada bir isim zikrettiğim zaman ayrımcılığa girer. Hepsini aynı seviyorum.”

“Medeni bir taraftar kitlesine sahibiz”

“Türk sporunun problemi. Medeni bir taraftar kitlesine sahibiz. Bunu çok iyi uygulamaya devam ediyoruz. Aynı nezaketi karşı kulüplerden de bekliyoruz. Nezaketsiz insanlar ayıklandığı zaman bu durumun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Taraftarımın çoğu daha agresif olmam yönünde istekte bulunuyor. Biz iki penaltı ile karşı karşıya kalıyoruz, siz iki penaltı atıyorsunuz. Bu laflara girmemeye gayret ediyorum. Gayret ettiğim zaman camiamız tarafından pısırık bulunuyoruz. İnşallah Türk sporunda nezaket olduğu bir dönem başlar.”

“Benim suratıma konuşsunlar”

“Beşiktaş Kulübü’ne aday olduğumuzda büyük Beşiktaş gemisi su alıyordu. Her tarafından delikleri vardı. Bu geminin batacağını, bizim de içinde olacağımız konuşuyordu. Beşiktaş’a inanarak bu işi yapmak için yola çıktık. Bu gemiyi yüzdüreceğimize inandık. Tek amacımız bu gemiyi istediğimiz limana götürmekti. Bu aşamada çok polemiğe girmedik. Bu sırada bildiğimiz dalgalar olurken, bilmediğimiz tayfunlar ve boralar oldu. Bunların içinde siyasi olaylar da vardı. Biz, ‘Beşiktaş, bir spor kulübü. Derdimiz kendimizi aşıyor. Kendi işimizi çözmeye çalışıyoruz. Biz bu işlerin içerisinde olmak istemiyoruz’ dedik. Bizim görevimiz, Beşiktaş’ın menfaatlerini korumaktır. Şahsi egolarımız, işimize yapacağımız ihanet olur. Şahsımla alakalı söylenen sözlere çok üzüldüm. Bunlarla ilgili maddi ve manevi davalar açacağım. Avukatlarım uğraşıyorlar. Bir de bunları konuşan yürekli arkadaşları da görmem lazım. Benim suratıma konuşsunlar.”

“Stadın yapımına Başbakan çok destek verdi”

“Bu stadın yapılması aşamasında Başbakanımızın çok büyük desteğini gördük. Onun desteği olmasaydı bu süreç mümkün değildi. Bu işin karşısında bakanlar duruyordu. Bakanlar bu işin olmaması için mücadele etti. Herkes Ertuğrul (Günay) Bey, bunun karşısında olduğunu düşünüyordu. Başka bakanlar da karşısındaydı. Spordan sorumlu bakanla ilgili o kadar çok olay yaşadım ki… Biz Başbakanımızdan hep destek gördük. Bu stadın izni alındıysa sayın Başbakanın çok iyiliğini gördük.”

“Oraya yapmış olduğumuz stat yasal izinlerle yaptığımız bir yerdir. Aldığımız izinlerin haricinde ruhsat harçları dahil olmak üzere devletin bir kuruşu yoktur. Bu stadı Türk gençliğine ve Türk sporuna bir tesis olarak yapıyoruz. Bu süreç içinde bunu yaptık. Bu takdir edilmesi gerekli olan bir şey. Beşiktaş’ın iç siyaseti var. Biz bu stadı bitirince tarihe geçecekmişiz. Siz bitirseydiniz de tarihe siz geçseydiniz. Bunlarla karşı karşıya kaldık. Bunları yapanlar maalesef Beşiktaşlı’ydı. Beni en çok rahatsız eden yer burası olmuştur.”

“Bu stadı Allah’ın izniyle 30 Ağustos’a yetiştireceğiz. Nisan sonunda kapalı tribünün olduğu yer bitecek. Mayıs sonunda eski açık tarafının kaba inşaatı bitecek. Haziran sonunda da yeni açık tarafının kaba inşaatı bitmiş olur. Temmuz’un 10′u gibi çim sahayı sermeye başlayacağız. İnşallah 30 Ağustos’a yetiştireceğiz.”

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/03/17/fikret-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fikret Orman'dan Şok Açıklamalar

Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, katıldığı bir panelde soruları yanıtladı.

Beşiktaş Kulübü başkanı Fikret Orman, Beykoz'da katıldığı bir panelde birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

Fikret Orman'dan TFF'ye gözdağı;

Eğer Tahkim Kurulu cezamızı onarsa, TFF'ye başvurup,haftasonunda maçımızın tamamen seyircisiz oynanmasını isteyeceğiz.

Stad için kredi almadık, alınteri ve emekle yapıyoruz.

Bizim hakkımızda kimin ne düşündüğü önemli değil, biz işimize bakıyoruz. Artık kimse stat yapılacak mı demiyor artık herkes gördü. Buraya stat yapılacak. Her şeye rağmen bu stadı bitireceğiz. Biz bu yola baş koyduk. Stadı 30 Ağustos'ta bitirmeyi hedefliyoruz. Kapalı tribün Nisan sonunda bitiyor.Mayıs sonunda eski açık bitecek.Haziran sonu yeni açık numaralı tribünün kabası bitecek. Temmuz'un ortasında ise Vodafone Arena'nın çimlerini yerleştireceğiz.Stat için kredi almadık.Hiçbir yerden maddi destek almadı.Kendimiz yapıyoruz.Alınteri ve emekle yapıyoruz. Stadımızın en büyük özelliği içinde Beşiktaşlılar olacak.Dünyanın en muhteşem taraftarı, en büyük özelliği bu.

Hafta içinde çıkan ses kayıtlarına da değinen Orman;

'Biz siyasetin tamamen dışındayız ama şunu da açık şekilde söyleyeyim, bu stat için Başbakan'ın çok büyük desteğini aldık.Benim şahsıma söylenen sözler hakkında maddi manevi, avukatım aracılığı ile yasal yollara başvuracağım. Tapelerde benimle ilgili konuşanlar gelsinler yüzüme karşıda konuşsunlar.

Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi ile ilgili yöneltilen bir soruya ise şu cevabı verdi;

'Biz şampiyonlar ligine gitmeyi hedefliyoruz ama hakemler hedeflemiyor.'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0