Görüş Bildir
Haberler
Fikret Orman: 'Biz Bunları Yemiyoruz'

Fikret Orman: 'Biz Bunları Yemiyoruz'

Enver K.
24.10.2015 - 16:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tavrını eleştirdi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar hakkında, “Biz bunları yemeyiz. Kimse bizi bu çukurun içine çekmeye çalışmasın. Beşiktaş camiası bunu görüyor, spor camiası bunu görüyor. Başka kapıya diyorum ben” diye konuştu.

Yenilenen BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen ve tesis hakkında bilgiler veren Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Tesislere 5 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını dile getiren başkan Orman, “Bu sene itibariyle sonlandırmış durumdayız. Tekrar bazı yatırımlara devam edeceğiz önümüzdeki yaz itibariyle. 3 milyon TL’lik daha yatırım planlıyoruz. Takımımızı Vodafone Arena’ya getirip ve orada inşallah bu sene şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz” dedi.

“BİZE GÖRE DOĞRU BİR ÜSLUP DEĞİL”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bu sabah Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı şike açıklamaları hakkında da konuşan başkan Orman, “Dün Galatasaray başkanı maça gitmek istediğini açıkladı. Artık sporu yönetenlerin dostluk üzerine mesajlar vermesi gerektiğini ve kavga ortamının bitmesi gerektiğini söyledi. Beşiktaş'ta da bizim büyüklerimizden öğrendiğimiz, bizim bir üslubumuz var; polemiklere girmeyiz. Hiç bir camia ile ilgili açıklamalar yapmayız. Türk sporun belli bir seviyeye gelmesi için hareket ederiz. Bu üslubu da hep korumaya çalıştık. Aziz bey ayrıştırıcı, kavgacı bir üslupla geliyor. Onun da kendine göre bir üslubu var. Bu bize göre doğru bir üslup değil. Ayrıştırıcı olmak, Türk sporunu kaos içine sokmak doğru bir üslup değil. Bizimle ilgili zaman zaman açıklamalarda bulundular. Biz de dedik ki, ‘bu spor, ahlak bizim üslubumuzu içermiyor. Biz buna cevap vermeyiz’ diye açıklamalarda da bulunduğumuzu hatırlıyorum. Biz bu ayrıştırıcı, sporu çirkinleştirici durumda bulunmayacağız” ifadelerini kullandı.

“BANA ‘AZİZ BEYLE AYNI SEVİYEDE KONUŞMAYIN’ DİYORLAR”

Fikret Orman, Fenerbahçe taraftarları ile karşılaştığını, taraftarların kendisine ‘Başkan Aziz Yıldırım ile aynı seviyede konuşmayın’ dediğini belirterek, “Ben daha ileri giderek söylüyorum; ben halkın arasında olan biriyim. Her zaman halkın arasında dolaştım. Fenerbahçeli taraftarlarla da karşılaşıyoruz, fotoğraf çektiriyoruz. Fenerbahçeli taraftarların bana söylediği bir tek şey var; 'aman başkan sakın üslubunuzu bozmayın. Aziz beyle aynı seviyede konuşmayın' diyorlar. Biz bunu rol olsun diye değil, bizim eğitimimiz böyle. Şimdi ilk günden beri Beşiktaş kulüp başkanı değil, Langaspor başkanı olsa hiç kimsenin haddine değildir bir camiayı yöneten kişilerin başka camia ile alakalı açıklamalarda bulunması. Bizi alakadar eden şeyler kendi camiamızla ilgili şeylerdir. Beşiktaş kendiyle ilgili şeyleri açıklar. Şike sürecinde de biz ilk günden kendimizle alakalı şeyleri açıkladık. Bunu da kamuoyu gayet iyi şekilde algıladı. Baktığınız zaman da kamuoyu algısında bu zaten böyledir” şeklinde konuştu.

''BİZ BUNLARI YEMEYİZ BAŞKA KAPIYA''

Kendileri ile bu işin bir ilgili olmadığını vurgulayan başkan Orman, ''Şimdi maçlar böyle giderken gündem oluşturarak bir yerlere çekip, kutuplaşmalar yapmak filan; biz yemeyiz bunları. Başka kapıya, biz bunları yemiyoruz. Bizimle bir işi yok bu işin. Kimsenin haddi değildir bir başka camia ile alakalı konuşma yapmak. Bunlar ayıp şeyler. Aziz bey, 'Süleyman Seba'dan örnek alınsın' demişti bir gün, kendisi alsın. Siz hiç duydunuz mu Süleyman ağabeyin bir başka camia hakkında konuştuğunu. Onun için de Beşiktaş yönetiminin bir üslubu vardır, biz bu üslupla devam edeceğiz. Polemiklere girmek istemiyorum. Kimsenin Beşiktaş yönetimi ile alakalı ne yapacağını, ne edeceğini söylemek haddine değildir. Herkes kendi önündeki yemeği yesin. Kendi hocasına, kendi maçlarına, kendi problemlerine baksın. Yani aklıma geliyor söylemek istemiyorum ama söyleyeyim; Beşiktaş geçen sezon Avrupa'da tanınan Brugge'e yenildi. Fenerbahçe kulübü açıklama yaptı, 'köy takımından 3 yediniz’ diye. Böyle bir şey olabilir mi? Peki Molde ne? 26 bin kişinin yaşadığı belde takımı. Yani hayatta söylediğiniz, yarın gelir karşınıza çıkar. Ama biz bir şey söylemedik. Yani bu üsluplar yakışmıyor. Kimse bizi bu çukurun içine çekmeye çalışmasın. Beşiktaş camiası bunu görüyor, spor camiası bunu görüyor. Başka kapıya diyorum ben” açıklamalarında bulundu.

GÜNEŞ: “ÖYLE BİR ŞEY OLSA BEŞİKTAŞ’A SÖYLER GELMEZDİM”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım'a yanıt verdi.

Deneyimli çalıştırıcı, “Ben saha dışında kalmak istiyorum. Saha dışında sağ olsun başta başkanımız olmak üzere yönetim burada. Bunlar bir ihtiyaçtı ve olması gerekiyordu. Beşiktaş takımı son yıllarda hem yatırım yapıyor hem yarışıyor hem bütçe oluşturuyor. Bunları zor şartlar altında yapıyor. Şu anda hem bunlar benim dışında olan şeyler. Ben sadece içinde çalışmak için ihtiyaçlarımı söylüyorum. Benle ilgili bir şey yok. Ben sadece hukukla ilgili konuştum. Kendisi de aynı şeyleri söylüyor. Hukukun adaleti lazım. Diğer konularda Aziz beye cevap vermem doğru olmaz kulüp başkanı çünkü” dedi.

Şenol Güneş ayrıca Aziz Yıldırım’ın ‘O zaman Beşiktaş’ı çalıştırmasaydın’ sözlerine ise, “Öyle bir durum olsa Beşiktaş’a söylerdim ve gelmezdim” diye cevap verdi.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
2
1
1
0
0
0