Görüş Bildir
Haberler
Fikret Orman: 'Alman Milli Takımına Santrafor Verdik'

Fikret Orman: 'Alman Milli Takımına Santrafor Verdik'

Enver K.
13.05.2016 - 11:13

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Siyah Beyazlıların gündemine ait açıklamalar yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basın sözcüsü Metin Albayrak'ın sahibi olduğu giyim firması Corentte'nin İlkbahar-Yaz koleksiyonu için düzenlediği geleneksel partiye katılan Başkan Fikret Orman Siyah Beyazlı takımı takip eden basın mensupları ile sohbet etti.

Osmanlıspor maçında alınacak 1 puan ile gelecek şampiyonluktan, takımın durumuna, transfer politikalarından, Mario Gomez'e ve yönetimsel çalışmalara kadar bir çok konuda açıklamalar yapan Başkan Orman, kazanılacak olan şampiyonlukta herkesin payı olduğunu söyledi.

'Alman Milli Takımı'ndan santrafor almadık, Alman Milli Takımına santrafor verdik'

'Alman Milli Takımı'ndan santrafor almadık, Alman Milli Takımına santrafor verdik'

Başkan Fikret Orman takımda kalıp kalmayacağı merakla beklenen Mario Gomez için 'Gomez ile ilgili çok haber çıkıyor ama inanın daha kendisiyle konuşmadım. Sadece şunu söyleyebilirim; burası Beşiktaş ve Beşiktaş gideni değil, buradan giden Beşiktaş'ı özler.Biz sezon başında Alman Milli Takımı'nın santraforunu almadık Alman Milli Takımı'na santrafor verdik' ifadelerini kullandı.

'En güzel uykumu şampiyon olunca çekeceğim'

Neredeyse haftalardır doğru düzgün uyumadığını söyleyerek sohbete başlayan Fikret Orman 'Belki de aylardır doğru düzgün uyumuyorum. Her gün sabahın köründe kalkıp stada gittim .Bu stadı bir an evvel bitirelim, bu sezon açalım diye uğraştım. Stadın bitmesi, açılış için yaptığımız olağan üstü hazırlıklar ve yoğun çalışmalar, maçların stresi derken uykuyu unuttuk. Çoğu zaman 3.5- 4 saatlik uykuyla dolaştım. Ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki hepsine değdi. Pazar akşamı da inşallah şampiyonluğumuzu ilan etmeyi ümit ediyorum. İşte o zaman en güzel uykumu o gece çekeceğim' dedi.

'Stadı niye açtın diyenler şimdi iyi ki de açmışsın diyorlar'

'Stadı niye açtın diyenler şimdi iyi ki de açmışsın diyorlar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu süreçte en çok ağrına giden konunun stadın açılması aşamasında yapılan olumsuz eleştiriler olduğunu belirten Orman 'Stadın açılmasından bir hafta evvel Kasımpaşa maçını kaybettik hemen eleştiriler yağmur gibi geldi. Sanki benim yüzümden kaybetmişiz, stadı açmasak bunlar olmayacakmış gibi eleştirmeye başladılar. O zaman bu çok ağrıma gitmişti. Şimdi ise aynı kişiler diyorlar ki 'iyi ki de stat açılmış, orada şampiyon olacağız, şampiyonluk kutlayacağız.' En kötüsü de işte bu gündeme göre konuşanlar. Kitap yazacağım demiştim ama daha yazmama çok var. Her şeyi biriktiriyorum. Yazdığım zaman hepsi olacak o kitapta.' 'diye konuştu.

'Başarıda herkesin payı var'

'Başarıda herkesin payı var'

Pazar akşamı için şampiyonluğa olan inancını sürekli dile getiren Fikret Orman yine de maç oynanmadan şampiyonuz demeyeceklerini söylerken bu başarını 4 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti ve 'Eğer bir aksilik olmazsa Pazar akşamı Allah yüzümüzü güldürür diye düşünüyorum. Yine de maç oynanmadığı için şampiyonuz demiyorum. Şampiyonluğumuzu ilan ettiğimizde herkes şunu bilsin ki bu dört yıllık bir çalışmanın sonucudur. Biz bu takımı kurmak için dört yıldır çabalıyoruz. En büyük pay tabi ki oyuncuların ve teknik direktörümüzün ama herkesin bunda mutlaka payı var. Çünkü herkes işini doğru yaptı. Ben iyi başkansam işimi doğru yaptığım için iyi başkanım. Futbolcular iyi futbolcuysa işlerini iyi yaptıkları için iyi futbolcular, teknik direktörümüz iyiyse işini iyi yaptığı için iyi teknik direktördür .Futbolcularımızın hepsi pırlanta gibi çocuklar. Çok karakterli, çok ahlaklı, çok düzgün çocuklar. Hangisini diğerinden ayırabilirim ki. Feda döneminden buralara geldik. O zaman Olcay'ı Oğuzhan'ı aldıran Samet Aybaba'nın, Atiba'yı aldıran Biliç'in bile katkısı var. Şu anki teknik direktörümüz Şenol Güneş'in inanılmaz bir katkısı var bu başarıda' dedi.

'Şimdi geldiğimiz noktaya dört yıl önce kimse inanmıyordu'

Göreve geldikleri zaman kendilerine inanmayan çok büyük bir kesimin olduğunu anlatan Orman '4 yılda geldiğimiz nokta belli. Biz ilk Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla göreve geldiğimizde 'yapamazlar, borçları ödeyemezler, stadı inşaa edemezler, kaçarlar' diye çok konuşan oldu. Şimdiki durumumuzu o zaman yazıp insanların önüne koysak ' dört yıl sonra böyle olacak' deseydik kimse inanmaz sadece güler geçerdi .Ama işte sizler görüyorsunuz, herkes görüyor ve bu da bana, yönetici arkadaşlarıma büyük bir keyif veriyor. Bu keyif başarmanın keyfidir.' şeklinde konuştu.

'Oğuzhan'a değer biçemiyoruz'

'Oğuzhan'a değer biçemiyoruz'

Oğuzhan'a gelen teklifleri şimdiye kadar geri çevirdiklerini dile getiren Başkan 'Biz oyuncu satmayı düşünmüyoruz. Zaten hedefimizi Şampiyonlar Ligi'nde başarı olarak koymuşsak elimizdeki iyi oyuncuları niye satalım. Aksine kadroya daha da takviyeler yapacağız, daha da güçlendireceğiz Oğuzhan da en çok teklif gelen oyuncularımızdan birisi. Hepsini geri çevirdik .Oğuzhan için belirlediğimiz 'bu rakam olursa illa satarız' diye düşündüğümüz bir rakam yok, değer biçemiyoruz çünkü. Ben Oğuzhan'ın Avrupa'nın sıradan takımlarına gitmesini istemem ve zaten izin de vermem. Biz Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız bizden daha alt klas bir takıma niye gönderelim. Ama Avrupa'nın bildiğimiz çok üst düzey bir takımından teklif alırsa gitmesi için yardım bile ederim. Avrupa'da oynayacaksa herkesin bildiği üst düzey bir kaç takım var onlarda oynasın yoksa sıradan takımlara göndermeyiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Boyko gitmeyecek Atiba'yı Allah nazardan saklasın'

'Boyko gitmeyecek Atiba'yı Allah nazardan saklasın'
'Boyko gitmeyecek Atiba'yı Allah nazardan saklasın'

Başkan Fikret Orman son olarak Boyko ve Atiba ile ilgili olarak 'Boyko bizim takıma çok geç katıldı ve adaptasyon süresini henüz aşamadı. O geldiğinde maçlar başlamıştı. Önümüzdeki sezon çok iyi olacağına inanıyorum, çünkü çok çok iyi bir kaleci. Göndereceğimiz yönünde çıkan haberler tamamen asılsız. Atiba içinse Allah nazardan saklasın diyorum. Böyle bir mükemmeliyet ben çok az gördüm. O'nun da esasında böyle bir futbol kariyeri Beşiktaş'tan önce yok gibi. Hem Atiba hem Beşiktaş birbirine çok muhteşem bir uyum sağladı. Futbolcunun oynadığı takıma uyumu çok önemli' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın