Görüş Bildir
Haberler
Figen Yüksekdağ'a Soruşturma

Figen Yüksekdağ'a Soruşturma

Ulaş
18.11.2015 - 19:02

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Silvan'da güvenlik görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında soruşturma başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından açılan hendeklerin kapatılması için Tekel,Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için başlatılan operasyon sonrasında adli soruşturmalar başlattı. Savcılık, bu operasyon sırasında güvenlik görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca ateşe verilen TIR yangınına itfaiye göndermediği iddiası ile 2 belediye ve askerleri yuhalayan kişiler hakkında adli soruşturma açıldı. Valilik de duvarları yazıyla boyayan polis ve askerler hakkında inceleme talimatı verdi.

Başsavcılık, kamu görevlilerine alenen hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturmayı başlattı

Başsavcılık, kamu görevlilerine alenen hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturmayı başlattı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki partililerin sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeyi girmek istemesi üzerine polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunmuştu. Arbede sırasında bir gaz fişeği Yüksekdağ'ın saçlarına isabet etmişti. Yüksekdağ, olay esnasında güvenlik güçlerine yönelik, 'Adi, şerefsizler. Gözümüzün önünde çoluk çocuğu katlediyorsunuz, saraydaki gelsin buraya ulan şerefsizler' diye bağırmıştı. Görüntüleri incelemeye alan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Figen Yüksekdağ'ın görevi başındaki kamu görevlilerine alenen hakaret ettiğini tespit etti ve soruşturma başlatıldı. Figen Yüksekdağ da kendisine kasıtlı müdahalede bulunulduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılık, PKK'lıların yaktığı TIR'lara müdahale etmedikleri iddiası ile Diyarbakır Büyükşehir ve Silvan Belediyeleri hakkında da soruşturma açtı.

Silvan'da 12 Kasım günü TOMA ile yangına müdahale eden polis memuru Arif Demir, roketaralı saldırı sonucu şehit olmuştu.

Bir diğer soruşturma ise görevden yaya olarak dönen askerlere hakaret eden kişilere açıldı. Başsavcılık, sosyal medyada bulunan bu ana ait görüntüleri inceledi. Askerleri yuhalayan ve ‘işgalci ordu' şeklinde bağıran kişilerin tespitine karar verildi.

İçişleri Bakanlığı ise, Silvan'daki operasyonun ardından bazı evlerin duvarlarına yazılanlarla ilgili inceleme başlatılması talimatı verdi. Valiliğin talimatıyla başsavcılık, sokak duvarlarına bu yazıları yazanların kim olduğu konusunda inceleme başlattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
16
11
6
2
2
0