Görüş Bildir
Haberler
FIFA'ya Büyük Şok!

FIFA'ya Büyük Şok!

Batuhan
23.01.2015 - 11:36

Dünyanın önde gelen şirketleri Castrol, Continental ve Johnson and Johnson, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile sponsorluk anlaşmasını sonlandırdı.

İngiliz basınında yer alan habere göre, dört yılda bir Dünya Kupası'nı düzenleyen ve sponsorlarından yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir elde eden FIFA, bu sponsorlarından üçünü daha kaybetti. Sony ve Emirates'in ardından Castrol, Continental ve Johnson and Johnson şirketleri de FIFA'nın sponsorluğundan ayrıldı. Continental'in 2003, Castrol'ün 2008, Johnson and Johnson'ın ise 2011 yılından bu yana FIFA ile sponsorluk anlaşması bulunuyordu.

Sponsorluktan çekilen şirketler kararla ilgili açıklama yapmadı ancak 2018 Dünya Kupası'nın Rusya'ya, 2022 Dünya Kupası'nın da Katar'a verilmesiyle ilgili rüşvet iddialarının bu kararda etkili olduğu yorumları yapılıyor.

Rüşvet iddialarının ardından İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülke FIFA'ya 1998 yılından bu yana başkanlık eden 78 yaşındaki Sepp Blatter'a bu yıl yapılacak seçimde yeniden aday olmama çağrısında bulunmuştu. 209 üyenin oy kullanacağı seçim için perşembe gününden itibaren adaylar resmen kampanyalarına başlayacak.

FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in yeterli imzayı toplayarak Blatter'a karşı yarışması bekleniyor. İngiliz basını, UEFA Başkanı Michel Platini'nin de Prens Hüseyin'e destek vereceğini kaydetti.

LigTV

Kaynak: http://www.ligtv.com.tr/haber/fifaya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0