Görüş Bildir
Haberler
Feyzioğlu: 'Türkiye'nin Toplumsal Barışa İhtiyacı Var'

Feyzioğlu: 'Türkiye'nin Toplumsal Barışa İhtiyacı Var'

Ulaş
12.10.2014 - 18:34
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede 'Türkiye'nin toplumsal barışa ihtiyacı var' dedi.

Hatay programının sonunda Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, son günlerde yaşanan şiddet olaylarını ele aldı. Feyzioğlu, 'Barış veya çözüm süreci yerine toplumsal barış kalıbını ısrarla kullanıyoruz. Yaklaşımımız şu; Türkiye'de hiç kimseye ayrımcılık ne kanunen ne de fiilen uygulanabilir. İster özelde, ister kamusal alanda, hiç kimsenin kanunsal ayrıcalığı hukuken yoktur, fiilen de olamaz. Ülkenin kanunları her yerde ayrımcılığa, ayrıcalığa izin vermeksizin eşit olarak kullanılmalıdır' diye konuştu.

Türkiye'de etnik kökene dayalı sorunların üst başlığını insan haklarının yer aldığını ifade eden Feyzioğlu, 'İnsan hakları sorunun bir parçası Kürt'lerdir, bir parçası Alevilerdir, bir başka parçası emekçilerdir, öğrencilerdir. Türkiye her alanda insan hakları ve özgürlükler sorununun ortasındadır. Kendisi demokrat olmayan bir hükümetin sadece demokrasiyle çözülecek olan bir sorunu çözebileceğini de sanmıyorum.'

'TÜRKİYE'NİN IŞİD'E MÜSAMAHALI DAVRANDIĞI ALGISI VAR'

Türkiye kamuoyunda hükümetin IŞİD'e müsamahalı davrandığına dair algı olduğunu öne süren Feyzioğlu, 'Türkiye'nin IŞİD'e müsamahalı davranıp, PKK'la birbirini kırdırma algısı var. Arada sivillerin katledilmesinin de çok fazla rahatsızlık yaratmadığı şeklindeki düşünce azımsanmayacak ölçüde hakim olmuştur. İktidarın dış politikada mezhepçi, din eksenli sığ yaklaşımı Ortadoğu'yu kavramasına engel teşkil etmiştir. Dünya devletleri Ortadoğu'da politikalarını revize ederken, saplantılı dış politika yürüten Türkiye, Esad'ın devrilmesine kilitlenmiş bir şekilde, her türlü politikasını ve eylemini Esad'a karşı belirlemiş ve böylece IŞİD'in güçlenmesine maalesef sebebiyet vermiştir. Ülkemizde ve vatandaşlarımızda huzursuzluk yaratmıştır. Aynı zamanda bu sokaklara da yansımıştır' dedi.

Feyzioğlu, Türkiye'de IŞİD'e Hizbullah'ın destek verdiğini, camilerde savaşacak adam topladığını öne sürüp, bu duruma karşı savcıların harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Feyzioğlu, Türkiye'nin PKK'nin Suriye'deki kolu PYD'ye silah desteği sağlamasına ilişkin çağrıların da yanlış olduğunu, böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde günün birinde namluların yeniden Türkiye'ye döneceğini vurguladı.

'HSYK SEÇİMLERİ SORU İŞARETİ'

Hakimler ve Savcılık Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerini de değerlendiren Feyzioğlu, bu seçim sonunda yargının bağımsız değil, kime bağlı olacağının belli olacağını savunup 'Hükümetin hiç gizlemeden kulis yaptığı, bir taraftan da cemaatin çalışmalar yürüttüğü bir seçimden ben yargı bağımsız olacak diye bir sonuç değil, yargı kime bağlı olacak diye bir soru işareti çıkartıyorum sadece. Bize, ona, yada buna bağlı yargı değil, bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen ve hesap verebilen bir yargı lazım. Bunu sağlamaya elverişli bir sistem olmadığı sürece yargı üzerine, yargı dışı güçler çatışır durur' diye konuştu.

  • Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
Kaynak: http://www.dha.com.tr/feyzioglu-turki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0