Görüş Bildir
Haberler
FETÖ'nün Siyasi Ayağı Tartışması Tam Gaz: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 7 Soru

etiket FETÖ'nün Siyasi Ayağı Tartışması Tam Gaz: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 7 Soru

İlker Başbuğ'un açıklamalarıyla yeniden siyasetin gündemine taşınan FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları tam gaz sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'nün önünü açan siyasi otorite, FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı; Recep Tayyip Erdoğan'dır!' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamış, Erdoğan ise bu sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin TL'lik tazminat davası açarak 'En önemli siyasi ayak Kılıçdaroğlu ve ekibidir' demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu bugün Twitter'dan paylaştığı mesajında 'Milletim adına soruyorum, cesaretin varsa cevap bekliyorum!' diyerek, Erdoğan’a FETÖ ve darbe girişimiyle ilgili yedi soru yöneltti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter mesajında Erdoğan’ı etiketleyerek “Milletim adına soruyorum, cesaretin varsa cevap bekliyorum!” diyerek şu soruları sordu:

  • 215 bin 92 kişilik ByLock listesi var. Bu listeyi hiçbir ayıklama yapmadan açıklamak FETÖ ile mücadelenin toplumsallaştırılması için gerekmiyor mu? Bu durumda listeyi açıklamamak suç değil mi? Suç delilleri neden gizlenir?

  • 15 Temmuz gecesi siyasi parti liderleri, bakanlar, üst düzey yöneticiler, belediye başkanları neredeydi? Neden hain darbe girişimi gecesinin HTS kayıtları açıklanmıyor?

  • Darbe başarılı olsaydı FETÖ’cüler kimi ya da kimleri yönetime getirecekti? Kimler başta olacaktı? Kimin hangi görevde olacağı belli değil miydi?

  • 15 Temmuz hain darbe girişiminin araştırılması için TBMM’de bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyona darbe gecesinin iki kilit ismi davet edildikleri halde gelmediler. Dönemin MİT Müsteşarı ve dönemin Genelkurmay Başkanı… Komisyona gelip açıklama yapmalarını, sorulara cevap vermelerini neden engelledin?

  • TBMM’nin 15 Temmuz araştırma komisyonu raporu aradan uzun bir süre geçmesine rağmen neden açıklanmıyor?

  • FETÖ borsasını kimler kurdu? FETÖ borsasını kuranların içinde senin avukatların da var. Avukatlarının mal varlıkları neden incelenmiyor?

  • FETÖ soruşturması yapan savcılar neden görevlerinden alındı?

Tartışmalar nasıl başladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözler üzerine AKP'li vekillere Başbuğ hakkında dava açılması talimatı vermişti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla suçladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Devletin en önemli, en mahrem birimlerine terör örgütü elemanlarını yerleştirenler FETÖ'nün siyasi ayağıdır' diyen Kılıçdaroğlu, FETÖ yapılanmasının CIA ile olan bağlantısının Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 3 Nisan 1991 tarihli raporunda saptandığını, ayrıca FETÖ yapılanmasına ilişkin emniyet, jandarma istihbarat teşkilatlarının da düzenli olarak istihbarat topladığını söylemişti. 

Kılıçdaroğlu, Milli Güvenlik Kurulu'nun 25 Ağustos 2004 tarihinde aldığı kararla FETÖ'nün  yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine karşı önlem alınmasını kararlaştırdığına dikkat çekmiş ve dönemin başbakanı Erdoğan’ın, altında imzası olmasına karşın MGK kararının gereğini yapmadığını dile getirmişti.

Erdoğan, 'FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve ekibidir' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
239
50
18
17
15
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Paçalardan kendini belli ediyor zaten siyasi ayak Reis. Sen şimdiden şu Sanal Birliği sosyal paylaşım sitelerine sal bana göre, fazla mesaiye başlasınlar bir... Devamını Gör

Emriye Coşkunsu

Adam haklı dicem tazminatı karşılayacak param yok 🤷‍♀️🤷‍♀️

Mustafa kemal

Gülen cemaati tv ve gazeteleri eski suç ortağı Akp nin tüm kirli işlerini biliyordu , muhalif CHP doğal olarak bu bilgilerin yayınlanması ve halkın aydınlatı... Devamını Gör