Görüş Bildir
Haberler
FETÖ'nün Kapatılan Üniversitesi Twitter'dan Tehdit Etti: '14 Ağustos'ta Görüşmek Üzere...'

FETÖ'nün Kapatılan Üniversitesi Twitter'dan Tehdit Etti: '14 Ağustos'ta Görüşmek Üzere...'

Deniz Gök
03.08.2016 - 19:58 Son Güncelleme: 04.08.2016 - 08:53

FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından “14 Ağustos'ta görüşmek üzere...” mesajı yazıldı. 14 Ağustos vurgulu benzer mesajlar FETÖ bağlantılı sosyal medya hesaplarından sürekli vurgulanıyor. Peki nedir bu 14 Ağustos dedikodusu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

15 Temmuz'daki darbe girişimin ardından devlet kademelerine sızan FETÖ mensuplarına yönelik gözaltı ve tutuklamalar devam ediyor. İçişleri Bakanı Efkan ala bugün, gözaltı sayısının 25 bin 917'yi, tutuklu sayısının da 13 bin 419'u bulduğunu açıkladı. Operasyonların bir süre daha devam edeceği vurgulanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım başta olmak üzere siyasiler, tehlikenin henüz geçmediğine dikkati çekiyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanların boş bırakılmaması gerektiğini her fırsatta dile getiriyor ve vatandaşların 'demokrasi nöbeti'ne devam etmesini istiyor.

Örgüte bağlı sosyal medya hesaplarından ise son dönemde '14 Ağustos' temalı mesajlar paylaşılıyor ve bu tarih özellikle vurgulanıyor.  Genel kanı örgütün 15 Temmuz'daki gibi bir girişime kalkışamayacağı yönünde. 

FETÖ'nün sürekli '14 Ağustos' tarihini vurgulamasının halkı tedirgin etmek ve korkutmak  olduğu yönünde yorumlar yapılıyor.

14 Ağustos tarihi ilk kez bu tweette işaret edilmişti

14 Ağustos tarihi ilk kez bu tweette işaret edilmişti

14 Ağustos ile ilgili ilk işaret Başbakanlık Uzmanı olarak görev yapan Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan Twitter hesabından verilmişti.

Akif Mustafa Koçyiğit, FETÖ'ye bilgi sızdırdığı gerekçesiyle 20 Temmuz'da gözaltına alınmıştı.

Adına açılan hesaptan tweet atan kişi, kendisinin Koçyiğit'in ağabeyi olduğunu ve kardeşinin suçsuz olduğu savunmuştu.

Gülen'den 'kuluçka' mesajı

Gülen'den 'kuluçka' mesajı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde video aracılığıyla FETÖ mensuplarına mesaj gönderen Gülen, 'kuluçka' örneği vererek, “Ne kadar ağır gelirsen gelsin dişini sık ve sabret. Beklentilerin karşısında kuluçkada yumurtaların 20 gün çevrildiği gibi sabret' demişti. 

Gülen aynı konuşmasının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik imalarda da bulunarak, “Yarına çıkacağının teminatı yok. Bir beyin kanaması balyoz gibi tepene inebilir, alır götürür. Hiç umulmadık şekilde, bir yerine kanser ilişir, seni götürür' ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin hesabından da o tarih paylaşıldı

Son olarak kapatılan Mevlana Üniversitesi'nin hesabından da o tarih paylaşıldı

Bugün OHAL Kararnamesi ile kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından Fethullah Gülen için 'mehdi' ifadesinin de kullanıldığı bir dizi tweet atıldı.Son tweette de '14 Ağustos'ta görüşmek üzere...' mesajı yazıldı.

Gülen için “günümüzün Mevlanası” denilen mesajlarda, “40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz. Bekleyin...” diye yazıldı.

İşte o tweetler

İşte o tweetler
  • Bir karıncayı bile incitmeyen günümüzün Mevlanası Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi Hazretlerinin davası ilelebet baki kalacaktır.

  • Hocaefendi ve onun öğretileri yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarılacaktır. Bu zulüm süreci tabiki geçicidir bize sabretmek düşer.

  • İslam bugün öyle mücahitler istiyor ki hem dünyasını hem ahiretini yakacak... Bizi mehdimizin gölgesinde buluşturacak. Elbet zafer bizimdir

  • 40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz. Bekleyin...

  • 14 Ağustos'ta görüşmek üzere...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Ağustos'un AKP için bir önemi de var

14 Ağustos'un AKP için bir önemi de var

FETÖ'cülerin dikkat çektiği tarihle ilgili önemli bir detay da 14 Ağustos'un AKP'nin kuruluş yıldönümü olması.

Erdoğan ve arkadaşları AKP'yi 14 Ağustos 2001'de kurmuştu.

Peki FETÖ'cülerin elinde silah var mı?

Peki FETÖ'cülerin elinde silah var mı?

15 Temmuz sonrası dile getirilen iddialardan bazıları da TSK'ya ait bazı silah ve araçların kayıp olduğu yönündeydi.

Firari darbecilerin ya da deşifre olmamış FETÖ'cülerin bu silahlarla bir saldırıya girişmesinden endişe ediliyordu. Ancak Hükümet  Sözcüsü Numan Kurtulmuş 22 Temmuz'daki açıklamasında 'TSK envanterinde olan hiçbir aracın kayıp olmadığını' belirtmişti.

Darbe 'zaman'ını reklamla mı verdiler?

15 Temmuz'daki darbe girişimine örgüt mensuplarının sosyal medya mesajlarıyla, örgütün yayın organlarının ise reklam ve sembollerle önceden işaret ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialara dayanak olarak gösterilen en çarpıcı örnek ise Zaman gazetesinin 9 ay önce yayınladığı siren sesi ve gülen bebekli reklamıydı.

Sosyal medyada konuşulan '14 Ağustos' senaryoları

Sosyal medyada konuşulan '14 Ağustos' senaryoları
İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ'nün '14 Ağustos'u işaret etmesi sosyal medyada da bir hayli konuşuluyor. Twitter'da yurt genelinde elektriklerin kesileceğinden, bankacılık sisteminin çökertileceğine kadar pek çok senaryo dillendiriliyor.

Tam tersine 14 Ağustos'un abartıldığını ve 'hiçbir şey olmayacak' diyenler de var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda