Görüş Bildir
Haberler
FETÖ’nün hangi ülkelerde okulları bulunuyor? Dünya nasıl bir tehlike altında?

FETÖ’nün hangi ülkelerde okulları bulunuyor? Dünya nasıl bir tehlike altında?

FETÖ’nün hangi ülkelerde okulları bulunuyor? Dünya nasıl bir tehlike altında?

Darbe girişimiyle ne kadar tehlikeli bir yapı olduğu devam eden süreçle de güçlü kanıtlarla ortaya konan FETÖ’nün dünya çapındaki okulları hakkında bilgiler verelim istedik.

Wall Street Journal internet sitesinde 2004 yılına ait FETÖ’nün dünya genelindeki faaliyetlerini içeren interaktif bir harita yayınlamış ve örgüte ait dünya genelinde52 ülkede okulu olduğu bu okulların sayısının da 3 binin üzerinde olduğunu yazmıştı.

Bu sayının en yüksek olduğu ülkelerin başını Türkiye çekti. Örgütün bugün itibari ile tamamına devlet tarafından el konulan Türkiye'de binin üzerinde okulu olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Genel Kurmay Başkanı’nın da bizzat ziyaret ettiği ve bir türlü ikna olmak istemediği Amerika Birleşik Devletleri’nde örgütün 2004 yılında 139 okulu bulunuyor.

Aynı şekilde Türkiye’ye her yol ayrımında bir çelme takmak isteyen Almanya’da ise örgüte ait 160 civarında okul bulunuyor.

Örgütün Türkî Cumhuriyetler’de ise 200 civarında okulu bulunurken Avustralya’da 4 okulu bulunuyor.

RUSYA İLK KAPATAN OLDU

FETÖ Okulları’ndan ilk kurtulan devlet ise Rusya oldu. Rusya’nın bundan tam 10 yıl önce 28 tane okulunu kapatma gerekçesi ise Türkiye’nin bugünlerini açıklar nitelikte.

2006 yılına kadar yani okulların tamamı kapatılıncaya kadar 50’ye yakın FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Rus ve Türk uyruklu vatandaşları tutuklamayla sona eren sürece neden olan gerekçe ise okulların yürüttüğü casusluk faaliyetleri gösterilmişti.

TÜRKİYE’NİN BUGÜNLERİNE IŞIK TUTUYOR

Operasyonlar, 2002 senesinde FSB Başkanı Nikolay Patruşev'in okulları kuran vakıf ve derneklerin ABD gizli servisiyle bağlantılı olduğunu iddia etmesinden sonra hızlanmış ve Patruşev, Serhat, Eflak, Toros, Tolerans ve Ufuk gibi vakıf ve dernekleri CIA ile işbirliği yapmak, istihbarat çalışması yürütmek ve faaliyette bulundukları bölgelerde Türk lobisi oluşturmaya çalışmakla suçlanmıştı. 50 okulun kapanmasıyla sona eren operasyonlar Rusya’yı bu süreçten sonra kabuğunu kırar bir hale getirmenin başlangıç noktalarından biri olarak gösterildi.

HARİTADAKİ BİLGİLER GELECEĞİ AÇIKLIYOR

Haritada gösterilen bilgilerde neredeyse dünyanın her yerinde FETÖ'nün yani ABD'nin müttefik ilan ettiği ve iç karışıklık yaşayan ülkeleri görmek mümkün. Yani FETÖ'nün okullarının olduğu yerlerde ABD'nin direktiflerini yerine getirebilecek kabiliyetle donatılmış, bu işler için hazırlık yapan bu yapı bir balans aracı olarak göze çarpıyor. Ajanlık faaliyetleri yapan okullar, legal terör için biçilmiş kaftan.

Kaynak: http://www.konyapol.com/3658-feto-nun...
İçeriğin Devamı Aşağıda

HARİTADA HANGİ ÜLKELERDE OKULLARI OLDUĞUNU GÖREBİLİRSİNİZ

HARİTADA HANGİ ÜLKELERDE OKULLARI OLDUĞUNU GÖREBİLİRSİNİZ