Görüş Bildir
Haberler
FETÖ'den Yargılanan 'Ankara Kuşu' Beraat Etti

FETÖ'den Yargılanan 'Ankara Kuşu' Beraat Etti

Ulaş
12.11.2020 - 14:07

FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan ve ilk duruşmada tahliye edilen 'Ankara Kuşu' isimli Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar, beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 'Ankara Kuşu' isimli Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar sebebi ile tutuklanan ve hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada tahliye edilen Oktay Yaşar hakkında karar çıktı.

İHA’nın aktardığına göre, hakkında açılan soruşturma kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki evine düzenlenen operasyonda yakalanan Oktay Yaşar’ın hakkında hazırlanan iddianamesinde, Twitter hesabından 6 Nisan 2015'de 'Gülen cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor', 7 Şubat 2015'de 'Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış' ve 3 Şubat 2015'de ise 'Fetullah Gülen, gözyaşlarını tutamadı' şeklinde paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Yaptığı paylaşımlarla, 'FETÖ elebaşını mağdur göstermeye çalıştığı, örgüt ile liderinin eylemlerini meşru gösterme amacı' içerdiğinin iddia edildiği iddianamede Oktay Yaşar’ın 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçundan 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İkinci kez hakim karşısına çıktı.

İkinci kez hakim karşısına çıktı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan ve yaklaşık 10 dakika süren ilk celsede Oktay Yaşar, tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan Oktay Yaşar, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada Oktay Yaşar ve avukatı hazır bulundu. Duruşmada Cumhuriyet savcısı Yaşar hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanığın Twitter hesabı üzerinden FETÖ/PDY’nin ppropagandasını içeren paylaşımlara yer verildiğinin iddia, raporlar, tutanaklar ve sanığın beyanları ile anlaşıldığının ifade edildiği mütalaada, ‘yasa dışı örgüt propagandası’ suçundan cezalandırılması talep edildi.

Mahkemenin verdiği beraat kararı Avukat Hasan Seymen tarafından duyuruldu.

İlginizi çekebilecek diğer haberler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hamsi-bogart

fetocu olmak suç değil, muhalefet olmak suç, karıştırmayın lütfen