Görüş Bildir
Haberler
FETÖ'cüler Burada Yargılanacak

FETÖ'cüler Burada Yargılanacak

ATKN
11.10.2016 - 15:58

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar açılacak davaların görüleceği duruşma salonunun yapımının yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.  645 sanık, 900 izleyici ve avukat olmak üzere bin 545 kişi kapasiteli salon, Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yargılamaların yapılacağı Türkiye'nin en büyük duruşma salonunun inşaatını Anadolu Ajansı görüntüledi.

645 sanık, 900 izleyici kapasiteli

645 sanık, 900 izleyici kapasiteli

Geçen Ağustos ayında Sincan'da yapımına başlanan, 645 sanık, 900 izleyici ve avukat olmak üzere bin 545 kişilik duruşma salonunun yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

12 bin 500 metrekarelik alana sahip

12 bin 500 metrekarelik alana sahip
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı Sincan Cezaevi Yerleşkesinde geçen Ağustos ayında başlanan ve 12 bin 500 metrekarelik alana sahip duruşma salonu haricinde projede, ikişer kattan oluşan hakim, savcı, kalem odaları ile yemekhane ve kafeterya da bulunuyor.

Geniş kapasiteli nezarethanelerin haricinde sığınak ve bekleme salonları da yer alıyor.

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Ankara'da yürütülen soruşturmalar kapsamında açılacak davaların görüleceği duruşma salonu, tarihi yargılamaya şahitlik edecek. 

Salon, kapasitesi ve özellikleriyle bittiğinde Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olacak.

3 ayrı giriş

3 ayrı giriş

İlk olarak FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaları görüleceği duruşma salonuna tutuklu, hakim ve savcı, izleyici olmak üzere üç ayrı bölümden giriş yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışmaların aralıksız sürdüğü inşaatın yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.

Kimler yargılanacak?

Kimler yargılanacak?

Darbe girişimine ilişkin tutuklanan ve meslekten ihraç edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Genelkurmay Personel Plan Yönetim Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli, Kara Kuvvetleri EDOK Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin sanık söz konusu salonda ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın