Görüş Bildir
Haberler
FETÖ, Clinton'ın Seçim Kampanyasına Ne Kadar Bağış Yaptı?

FETÖ, Clinton'ın Seçim Kampanyasına Ne Kadar Bağış Yaptı?

FETÖ'nün ABD'deki yapılanmasının, başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat Partinin adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına yaklaşık 2 milyon dolar bağış yaptığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianın sahibi Anadolu Ajansı, Demokrat Partiye yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde FETÖ'nün seçim sürecinde Clinton'a yaptığı bağışın 2 milyon dolar civarında olduğunu belirtti. 

Ajans farklı isimler üzerinden bağış yapıldığı için FETÖ'nün ne kadar bağış yaptığının net olarak tespit edilemediğini de vurguladı.

Clinton'ın seçim kampanyası boyunca toplamda 600 milyon dolar civarında bağış topladığı belirtilmişti.

Kimlerin adı öne çıkıyor?

Kimlerin adı öne çıkıyor?

Ajansın haberine göre ABD'deki Türk Kültür Merkezinin kurucuları arasında yer alan Gökhan Özkök, organizasyonun başkanı Recep Özkan ve Türk-Amerikan Birliği Başkanı Faruk TabanFETÖ'nün lobi ve bağış süreçlerinde yer alan ve başkanlık seçimlerinde farklı roller oynayan isimler arasında.

Peki Trump'ın Türkiye'ye karşı tutumu ne olacak?

Peki Trump'ın Türkiye'ye karşı tutumu ne olacak?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Clinton ve Trump seçim kampanyaları döneminde genel olarak dış politikaya çok eğilmemiş ve Türkiye'den de hiç bahsetmemişti. Ancak uzmanlar kim seçilirse seçilsin Gülen'in iadesi konusunda farklı bir politika sergilenmeyeceğini, sürecin esas itibariyle yargının konusu olduğunu vurgulamışlardı.

Seçim öncesinde New York Times'a konuşan Donald Trump, Türk halkının darbe girişimine karşı direncini övmüş ve “Erdoğan’ın hukuk devleti kurallarına uyması için ona baskı yapacak mısınız?” yönündeki bir soruya, “ABD’de de sivil haklar konusunda birçok sorun var, biz bu haldeyken özgürlükler konusunda iyi bir mesaj verici konumunda değiliz” yanıtını vermişti.

Trump'ın başdanışmanı: ABD Gülen'e sığınak olmamalı

Trump'ın başdanışmanı: ABD Gülen'e sığınak olmamalı

Donald Trump'ın kuracağı kabinede adı Savunma Bakanlığı için geçen başdanışmanı Michael Flynn, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazıda ABD'nin Fetullah Gülen'e sığınak olmaması gerektiğini ifade etmişti.

Flynn, şunları söylemişti:

'Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
21
15
8
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
meincraft

Yav he he.. Clinton seçilseydi bu sefer de trump'a yardım etmiş olurdu. Ortada fol yok yumurta yok, "iddia edildi" den öteye gitmeyen haberler. Yakın zamanda... Devamını Gör

Görkem Güven

CcC TRUMP REYİZ CcC buradada türk yanlısı olduğunu gösterdi. Büyük başgan

Mehmet Demir

Clinton seçilseydi aynısını Trump için söyleyeceklerdi. Millet yiyor nasılsa..