Görüş Bildir
Haberler
Fethullah Gülen'in Yeğeninden 2010 KPSS İtirafı!

Fethullah Gülen'in Yeğeninden 2010 KPSS İtirafı!

Deniz Gök
04.08.2016 - 18:14 Son Güncelleme: 04.08.2016 - 18:56

Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, savcılık ifadesinde cemaatin evlerinde büyüdüğünü cemaat üyesi olduğunu kabul etti, ancak 'FETÖ terör örgütü üyesi değilim' dedi. 2010 KPSS'de kopya çektiğini itiraf eden Gülen, cemaatin abileri tarafından soruların ve yanıtların kendisine ezberletildiğini ancak sonradan vicdanı sızladığı için tercih yapıp devlet memuru olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Anayasal düzene karşı işlenen suçları soruşturma bürosu savcısı Yücel Erkman'ın daha önce başlattığı 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmada şüpheli bulunan Gülen'in yeğeni Sait Gülen, Erzurum'da gözaltına alınmasının ardından Ankara'ya getirilmişti.

Muhammet Sait Gülen'in savcılık sorgusundaki ifadeleri de ortaya çıktı.

"Bana yemin ettirdiler ve KPSS cevaplarını verdiler"

"Bana yemin ettirdiler ve KPSS cevaplarını verdiler"

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Savcı Yücel Erkman tarafından ifadesi alınan Gülen, 2001'de Erzurum’da cemaate ait öğrenci evlerine gittiğini 2010'da üniversiteden mezun olduğunu belirterek şunları anlattı:

“Benim gibi öğrencilerle ilgilenen Süleyman Yörük, 10 Temmuz 2010’dan 5 gün kala arayarak Erzurum Yıldızkent'teki cemaat evine çağırdı. Bana yemin ettirdiler ve 2010 yılı KPSS lisans sınavına ait sorularla cevapları verdiler. Yaklaşık 3-4 saat soru ve cevapları ezberledim. Sınavdan 1-2 gün önce il abisi Muharrem Var beni çağırdı. KPSS’de çıkacak soruları gösterdi. Daha önce gördüğüm için 1-2 saat daha ezberledim. 10 Temmuz'da sınava girip, yüksek puan aldım ama vicdanen rahatsız olduğundan tercihte bulunmadım''

Akrabalık ilişkisini anlattı

Akrabalık ilişkisini anlattı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen, akrabası Fetullah Gülen’le ilgili de “Fetullah Gülen’in babası ile benim babamın dedesi kardeş… 2001-2016 arasında bu cemaatin içerisindeydim. Erzurum’da FEM, Anafen dershaneleri, Aziziye Koleji, Özdemir, Osman Bektaş ve Hedise Kız Öğrenci yurdu cemaate aittir'' dedi.

FETÖ üyeliği ve sınavda nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yaparak devleti 10 milyon lira zarara uğratmak suçlamasını reddeden Gülen, ‘'Ben sorulara sadece baktım ve ezberledim. Kimseye de söylemedim. Gülen cemaatinin silahlı bir terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Hakkımda etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istiyorum” dedi.

Cemaat içindeki evliliklerde gelini 'ablalar' bulur

Cemaat içindeki evliliklerde gelini 'ablalar' bulur

Cemaat içinde evlilikler genelde şu şekilde olmaktadır. Bir erkek cemaatteki abisine evlenme isteğini iletir. O da cemaatteki ablalar aracılığıyla bir uygun bayan bulur. Gerek erkeğe gerekse bayana önceden fotoğraflar gösterilir. Beğenilirse cemaat evinde buluşma gerçekleşir. Erkek ve kadın tanışır. Sohbet eder. Cemaat abisi ve ablası da evde olur. Eğer evlenmekte ciddi karar çıkarsa bu şekilde evlenilmektedir”

CNN Türkve Yurt

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda